«Τo καταφύγιό μου» – Εικαστική Έκθεση του Ξενή Σαχίνη

«Το Καταφύγιό μου – My Shelter» είναι ο τίτλος της νέας εικαστικής πρότασης του Κοσμήτορα της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Καθηγητή Ξενή Σαχίνη. Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 20:00, στην πλατφόρμα εικαστικών δράσεων ArtNoise (Βεροίας 6-‘Ανω Λαδάδικα).

Για τη συγκεκριμένη Έκθεση ο κ. Σαχίνης αναφέρει ότι «ο καλλιτέχνης δικαιούται πέρα από την έρευνα στη φόρμα να λαμβάνει θέση και να σχολιάζει όσα συμβαίνουν στο κόσμο. Δυστυχώς, η Ελλάδα βρέθηκε σ’ ένα σταυροδρόμι προσφυγιάς και οικονομικής μετανάστευσης, και οι δυο αυτές καταστάσεις προέρχονται από την άρνηση του ανθρώπου να αποκλείσει τον πόλεμο από τη διεθνή πολιτική».

Ο επιμελητής της Έκθεσης Γιάννης Μπόλης, Ιστορικός της τέχνης – Επιμελητής ΚΜΣΤ αναφέρει «Ο Ξενής Σαχίνης κατορθώνει να εκφράσει τη στροφή στη βαθύτερη ουσία των πραγμάτων, την αλήθεια και τη συγκίνηση, τη ζωτικότητα και την εντιμότητα της γνήσιας καλλιτεχνικής δημιουργίας που απευθύνεται και επικοινωνεί, καταγράφει, κινητοποιεί και ευαισθητοποιεί, αξιώνεται κάτι περισσότερο από το προφανές».

ArtNoise – Vlassis art gallery

Βεροίας 6 – Άνω Λαδάδικα

Εγκαίνια: Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου και ώρα 20:00

Διάρκεια: 20/ 2 – 11/ 3/2017

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως και Παρασκευή:16:30 – 20:00, Σάββατο: 11:00 – 14:00

Μετάβαση στο περιεχόμενο