«Η ετερότητα στο μάθημα της ξένης γλώσσας»

Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ διοργανώνει, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, τη σειρά Ημερίδων Διδακτικής που εγκαινιάστηκε με επιτυχία το 2013 και σύμφωνα με τους διοργανωτές έχει γίνει θεσμός σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Φέτος, για τρίτη φορά, η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Goethe-Institut Θεσσαλονίκης κι έχει ως θέμα: «Η ετερότητα στο μάθημα της ξένης γλώσσας»/ ‘Heterogenität im Fremdsprachenunterricht».

Η Ημερίδα αποσκοπεί στη σύνδεση θεωρίας και πράξης, στην παρουσίαση καινοτόμων δράσεων και επιστημονικών θεωριών, καθώς και στη σύνδεση της Τριτοβάθμιας με τις άλλες βαθμίδες εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο της Ημερίδας θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από διακεκριμένους και διεθνώς αναγνωρισμένους επιστήμονες, όπως οι Καθηγητές Hans-Jürgen Krumm (Πανεπιστήμιο Βιέννης) και Nicola Würffel (Herder-Institut, Πανεπιστήμιο Λειψίας).

Η Ημερίδα στην οποία θα συμμετέχουν 300 εκπαιδευτικοί και επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 και ώρες 10.00-16.00, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του ΑΠΘ.

Χορηγοί της Ημερίδας είναι η Επιτροπή Ερευνών του ΑΠΘ και το Γερμανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δήλωση συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον σύνδεσμο http://daf-praktikum.del.auth.gr/index.php/ekdhloseis/5h-hmerida-didaktikis-2017

Μετάβαση στο περιεχόμενο