Συναυλία Σύγχρονης Μουσικής του ιταλικού συνόλου FontanaMIXensemble

Συναυλία με το ιταλικό σύνολο FontanaMIXensemble διοργανώνει το Εργαστήριο Σύγχρονης Μουσικής του ΑΠΘ, στο πλαίσιο των 52ων Δημητρίων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 21:00, στην αίθουσα δοκιμών της ΚΟΘ «Σόλων Μιχαηλίδης» (πρώην Παλλάς, Λεωφόρος Νίκης 73).

Στη συναυλία θα παρουσιαστούν έργα σύγχρονων Iταλών συνθετών όπως οι: Franco Donatoni (1927-2000), Salvatore Sciarrino (1947), Ivan Fedele (1953), Paolo Aralla (1960), Nicola Evangelisti (1964) και Fausto Romitelli (1963-2004).

Το ιταλικό σύνολο FontanaMIXensemble, με έδρα την Μπολόνια, ειδικεύεται στη μουσική του 20ού και του 21ου αιώνα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις πλέον σύγχρονες μουσικές τάσεις (http://www.fontanamix.it/).

Το Εργαστήρι Σύγχρονης Μουσικής του ΑΠΘ ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2010 από τον Καθηγητή Σύνθεσης του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Μιχάλη Λαπιδάκη. Σκοπός του Εργαστηρίου είναι η εξυπηρέτηση ερευνητικών, εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών αναγκών του Τμήματος και ιδίως της Κατεύθυνσης Σύνθεσης σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο. Παράλληλα, στόχος του Εργαστηρίου είναι να υπερβεί τα ακαδημαϊκά όρια της αποστολής του και να φέρει τη σύγχρονη μουσική, δηλαδή τη μουσική του 20ού και του 21ου αιώνα, στο κοινό της Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο https://dimitria.thessaloniki.gr/events/fontanamixensemble

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο