ΕΚΘΕΣΗ «Η ΖΩΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ»

Την Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018, στις 12 το μεσημέρι, το Τμήμα Κινηματογράφου του ΑΠΘ και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σας υποδέχονται στην έκθεση «Η ΖΩΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ» στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Β1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης).

Η έκθεση παρουσιάζει φωτογραφίες και ταινίες μικρού μήκους, αποτελέσματα ενός εκπαιδευτικού προγράμματος το οποίο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης από το Νοέμβριο 2017 έως και τον Ιανουάριο 2018. Σε αυτό το κινηματογραφικό εργαστήριο συμμετείχαν νεαροί /ες πρόσφυγες και μαθητριες/ες Λυκείου που με την καλλιτεχνική επίβλεψη και τεχνική υποστήριξη των φοιτητών/τριων του Τμήματος Κινηματογράφου, δημιούργησαν οκτώ ολιγόλεπτες ταινίες. Σε κάθε ταινία αποτυπώνεται η συνάντηση μιας μαθήτριας, ή ενός μαθητή Λυκείου και ενός νέου πρόσφυγα, καθώς  διαδοχικά στρέφει ο ένας την κάμερα στον άλλον.

Στόχος του προγράμματος ήταν να παρέχει στους συμμετέχοντες μία πρακτική εισαγωγή στο μέσο του κινηματογράφου, αλλά κυρίως να φέρει σε επαφή νέους και νέες από διαφορετικές πολιτισμικές ομάδες προσφέροντας μια πλατφόρμα γνωριμίας και κατανόησης μέσω του κινηματογράφου.

Η πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση του προγράμματος ανήκει στην πρόεδρο του Τμ. Κινηματογράφου, αναπλ.καθηγητρια Δέσποινα Μουζάκη, ενώ την επίβλεψη του εργαστηρίου και της έκθεσης ανέλαβε ο επ.καθηγητής Απόστολος Καρακάσης.

 

Ωρες λειτουργίας έκθεσης:

Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 10:00πμ-18:00μ.μ

Πέμπτη:  10:00πμ-22:00μ.μ

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο