Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων ”Η φοιτητούπολη: η Θεσσαλονίκη και το πανεπιστήμιό της”

Το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (ΕΛΙΑ/ΜΙΕΤ) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων ανοίγει τα αρχεία του και γιορτάζει.  Σας καλούμε στο ΕΛΙΑ/ΜΙΕΤ σε μια Ανοιχτή Ημέρα Αρχείων. Ελάτε να συζητήσουμε για τη σημασία των αρχείων, το παρόν και το μέλλον τους, την αξία τους. Ενημερωθείτε για τις συλλογές μας, ρωτήστε μας για το πώς μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε και μάθετε γιατί δεν πρέπει να πετάξετε εκείνα τα παλιά χαρτιά που βρήκατε.

Για τον φετινό εορτασμό αναζητήσαμε ίχνη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τεκμήρια και ιστορίες από τα αρχεία μας που καλύπτουν ένα ευρύ χρονολογικό και θεματικό φάσμα. Ταυτόχρονα μια ομιλία για τα κτίρια του ΑΠΘ, την ανέγερση του campus και τους ανθρώπους πίσω από αυτό το έργο.

Ομιλητές:
Χάρης Βάρβογλης, ομότιμος καθηγητής Τμήματος Φυσικής, ΑΠΘ, «Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τα κτήρια και οι άνθρωποι».
Γιώργος Κουμαρίδης, ιστορικός-αρχειονόμος, «Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στις συλλογές του ΕΛΙΑ».
 
Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 στον χώρο του ΕΛΙΑ-ΜΙΕΤ, Βίλα Καπαντζή, Βασιλίσσης Όλγας 108 Ανοιχτή Ημέρα Αρχείων, ομιλίες με προβολή υλικού στις 12:00 και στις 17:00

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο