Δύο Βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας Οικόπολις 2018 απέσπασε το ΑΠΘ

Μετά την πρόσφατη κατάκτηση βραβείων στον 8ο Διαγωνισμό «Καινοτομίας & Τεχνολογίας» της Εθνικής Τράπεζας, άλλες δύο επιτυχίες έρχονται να προστεθούν για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς αυτή τη φορά απέσπασε 2 Βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας.

Συγκεκριμένα, με το Βραβείο Καλύτερης Διπλωματικής Εργασίας στην Ελλάδα, στην κατηγορία «Μετακίνηση στις Πόλεις», από τον θεσμό ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ – Βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας 2018, βραβεύθηκε ο Διπλωματούχος Αγρονόμος και Τοπογράφος Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος, Ανδρέας Νικηφοριάδης, για τη μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία που εκπόνησε κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 στο ΑΠΘ. Η μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία, με τίτλο «Διερεύνηση του αντιληπτού επιπέδου εξυπηρέτησης των πεζών σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους με παρουσία ποδηλάτων», εκπονήθηκε στο πλαίσιο του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) «Σχεδιασμός, Οργάνωση και Διαχείριση Συστημάτων Μεταφορών» των Τμημάτων Πολιτικών Μηχανικών και Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του ΑΠΘ, υπό την επίβλεψη του Καθηγητή του Τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, Σωκράτη Μπάσμπα.

Τα αποτελέσματα της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας δημοσιεύθηκαν σε εργασία που παρουσιάστηκε στο 11ο Διεθνές Συνέδριο της Ελληνικής Γεωγραφικής Εταιρείας το 2018, ενώ σχετική εργασία επίσης έχει υποβληθεί προς κρίση σε έγκριτο επιστημονικό περιοδικό.

Με το πρώτο Βραβείο Εργασίας Νέου Επιστήμονα στην Ελλάδα, από τον θεσμό ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ – Βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας 2018, βραβεύθηκε η Δρ. Αρχιτέκτων Μηχανικός-Πολεοδόμος Μαργαρίτα Αγγελίδου, για τη μεταδιδακτορική έρευνα που εκπόνησε στο ΑΠΘ, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, με τίτλο «Υφιστάμενες Εφαρμογές Έξυπνης Πόλης: Ευκαιρίες και προτάσεις Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης».

Η μεταδιδακτορική έρευνα εκπονήθηκε στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, υπό την επίβλεψη του Καθηγητή του Τμήματος και Διευθυντή της Ερευνητικής Μονάδας URENIO, Νίκου Κομνηνού. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών Ελλάδος, έπειτα από διαγωνιστική διαδικασία και αξιολόγηση της πρότασης έρευνας από επιτροπές Καθηγητών και Ερευνητών των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας. Τα αποτελέσματά της δημοσιεύθηκαν έπειτα από κρίση στα επιστημονικά περιοδικά «Journal of Science and Technology Policy Management» και «International Journal of Electronic Governance».

Η τελετή απονομής των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2018 έλαβε χώρα στη Μήλο και διοργανώθηκε για δέκατη τέταρτη συνεχή χρονιά από το ECOCITY (Εθελοντικός Οργανισμός Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας

Μετάβαση στο περιεχόμενο