Διαγωνισμός Καινοτομίας: HYPE- Global Sport Innovation | Rio 2016

Το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών (ΕΠΠ http://www.psp.org.gr/) διοργανώνει στην Πάτρα τον ερχόμενο Ιούνιο, έναν από τους 8 σε παγκόσμιο επίπεδο περιφερειακούς διαγωνισμούς καινοτομίας σε “Sport Innovation”. Ο τελικός διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στο Ρίο της Βραζιλίας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο σκοπός του παγκόσμιου αυτού διαγωνισμού (HYPE – Global Sport Innovation) είναι να φέρει κοντά δυναμικούς νέους επιχειρηματίες, ερευνητές και σπουδαστές που δραστηριοποιούνται στο σχεδιασμό προϊόντων και την ανάπτυξη τεχνολογιών που θα αλλάξουν στα επόμενα χρόνια τον κόσμο του αθλητισμού από ότι τον ξέρουμε σήμερα (IoT, Wearables, Swimming, Running Technologies, APP’s, medical equipment, κλπ). Στο διαγωνισμό θα λάβουν μέρος 46 χώρες με τη συμμετοχή πανεπιστημίων, ινστιτούτων και επιστημόνων – ερευνητών από όλο τον κόσμο.   

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την EMGI του Ισραήλ http://emgi.co.uk/ και το HYPE Foundation http://www.hype-foundation.org/ που εξειδικεύονται στην ανάπτυξη οικοσυστημάτων, θερμοκοιτίδων και επιταχυντών επιχειρήσεων.

Στον περιφερειακό διαγωνισμό στην Πάτρα, οι 10 νικήτριες ομάδες θα συμμετάσχουν σε ένα ταχύρυθμο πρόγραμμα εκπαίδευσης (international acceleration and training program), έχοντας την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις καινοτομίες τους σε ένα ακροατήριο επενδυτών, επιταχυντών επιχειρήσεων, επιχειρηματιών και στελεχών της βιομηχανίας από πολλές χώρες.

Οι δηλώσεις συμμετοχής στον περιφερειακό διαγωνισμό που διοργανώνεται από το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών γίνονται από την ιστοσελίδα HYPE – Global Sport Innovation.

 

Βασίλης Αναστασόπουλος

Πρόεδρος Επιστημονικού Πάρκου Πατρών

Καθηγητής, Πανεπιστημίου Πατρών

Μετάβαση στο περιεχόμενο