Διεθνής συμμετοχή του Τμήματος Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών στο Φεστιβάλ Δημιουργικών Bιομηχανιών Skopje Kreativa 2016.

Το Εργαστήριο του μαθήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού του Τμήματος Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών εκθέτει 8 πρωτότυπα λειτουργικά αντικείμενα, τα οποία σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν στο πλαίσιο του εντατικού διεπιστημονικού workshop “agro.design / καλλιεργώντας ιδέες”.

Τα αντικείμενα διερευνούν τον κοινό τόπο ανάμεσα στη Γεωπονία και το design και υλοποιήθηκαν μέσα από τη σύμπραξη φοιτητών από τρία διαφορετικά Τμήματα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης: Γεωπόνοι, Αρχιτέκτονες και Καλλιτέχνες συνεργάστηκαν εντατικά ανταλλάσσοντας τις γνώσεις και τις πρακτικές τους για να μετασχηματίσουν την έρευνα σε γνώση και την παραγωγή ιδεών σε δημιουργία καινοτόμων προϊόντων.

Αντικείμενα που ανασυνθέτουν τη θεμελιώδη σχέση του ανθρώπου με τη φύση στη σύγχρονη αστική συνθήκη, προϊόντα εκπαιδευτικού χαρακτήρα εμπνευσμένα από τη γεωπονία και συσκευασίες αγροδιατροφικών προϊόντων παρουσιάζονται σε μορφή λειτουργικών πρωτοτύπων (functional prototypes) μαζί με εκτενές υλικό από τη διαδικασία σχεδιασμού και ανάπτυξης.

Το agro.design workshop οργανώθηκε από το εργαστήριο Βιομηχανικού Σχεδιασμού του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Α.Π.Θ. σε συνεργασία με εργαστήρια του Τμήματος Γεωπονίας Α.Π.Θ. και είναι μέρος της ευρύτερης πρωτοβουλίας του Βιομηχανικού Σχεδιασμού για την ανάδειξη του ερευνητικού έργου του Α.Π.Θ. μέσα από τη δημιουργία αντικειμένων καθημερινής χρήσης ως προϊόντων – φορέων γνώσης και πολιτισμού.
________________________________________________

Επιστημονικώς Υπεύθυνος: Λιαμάδης Γεώργιος, Επίκουρος Καθηγητής ΑΠΘ

Αναλυτικές πληροφορίες για το agro.design workshop:   http://agrodesign2015.blogspot.gr

Πληροφορίες για τη συμμετοχή στη Skopje Kreativa 2016: http://skopjekreativa.mk/index.php/en/2016/05/11/3251/

________________________________________________

Η συμμετοχή στη διεθνή διοργάνωση Skopje Kreativa 2016 περιλαμβάνει ακόμη δύο ομιλίες στο πλαίσιο της ενότητας International Guests:
 

"Synergy of STEM and the Arts as a precondition of creativity and innovation " [link]

(Η Συνέργεια Επιστημών και Τεχνών ως προϋπόθεση Δημιουργικότητας και Καινοτομίας)

Δρ. Γεώργιος Δ. Λιαμάδης, Επίκουρος Καθηγητής

 

"agro.design / planting ideas" workshop [link]

(το εργαστήριο agro.design / καλλιεργώντας ιδέες)

Παπαδημητράκη Πηνελόπη, Μπούτου Άννα, Φαλιαρίδου Ευγενία 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο