Ενημέρωση προς τους Εργαζόμενους στο ΑΠΘ για τη Δευτέρα 18/7

Η Πρυτανεία και η Συντονιστική Επιτροπή της Συγκλήτου για τη διαχείριση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί λόγω της παράνομης εγκατάστασης του “No Border Camp” στην Πανεπιστημιούπολη ενημερώνουμε όλους τους εργαζόμενους στο ΑΠΘ (καθηγητές, προσωπικό και συνεργάτες) ότι οι απρόσκλητοι κατασκηνωτές έχουν καταλάβει όλο το κεντρικό πάρκο του Μετεωροσκοπείου και τους δρόμους γύρω από αυτό. Επίσης, έχουν καταλάβει το μισό κτίριο της Νομικής και το κτίριο της νέας Φιλοσοφικής. Για την περιστολή των κινδύνων και διασφάλιση μιας -στοιχειώδους έστω- συνέχισης της λειτουργίας του Ιδρύματος, από την Δευτέρα 18/7 ισχύουν, σε συνέχεια των όσων έχουν ήδη ανακοινωθεί https://www.auth.gr/news/anouncements/20680, και τα ακόλουθα:

  1. Η είσοδος των οχημάτων στο χώρο της πανεπιστημιούπολης δεν απαγορεύεται, αλλά θα γίνεται μόνο από την κάτω είσοδο (επί της Εγνατίας), ενώ η επάνω είσοδος (επί της Αγ. Δημητρίου) θα παραμείνει κλειστή.
  2. Επειδή έχει χαθεί μεγάλο μέρος των θέσεων στάθμευσης γύρω από το κεντρικό πάρκο, οι εργαζόμενοι του ΑΠΘ μπορούν να σταθμεύουν μέσα στο χώρο της ΔΕΘ. Η είσοδος των οχημάτων των εργαζομένων του ΑΠΘ μέσα στη ΔΕΘ θα γίνεται μόνο από την Εμπορική Πύλη της ΔΕΘ (ακριβώς απέναντι από την Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ) και μόνο για τις εργάσιμες ώρες (07:00 – 16:00).
  3. Οι φοιτητές θα μπορούν να σταθμεύουν στο κτίριο παραπληγικών (πρόσβαση από το δρόμο που περνά μπροστά από το ΑΧΕΠΑ και συνεχίζει αριστερά).
  4. Ο χώρος στάθμευσης μεταξύ Αίθουσας Τελετών και Εγνατίας οδού θα χρησιμοποιείται μόνο για τους αποφοίτους και τους συγγενείς τους που θα προσέρχονται για τις τελετές αποφοίτησης (ορκωμοσίες).
  5. Οι κεντρικές είσοδοι των κτιρίων προς το κεντρικό Πάρκο του ΑΠΘ θα παραμείνουν κλειστές καθώς οι διοργανωτές έχουν αποκλείσει την είσοδο με τις εγκαταστάσεις τους. Η είσοδος θα γίνεται από τις πόρτες στις άλλες πλευρές των κτιρίων.

Όπως φαίνεται, η Πανεπιστημιακή Κοινότητα του ΑΠΘ, παρά τις έγκαιρες και σύντονες ενέργειες και παρεμβάσεις της προς όλες τις αρμόδιες Αρχές, για άλλη μια φορά καλείται να διαχειριστεί μια σοβαρή κρίση μόνη της, χωρίς τη συνδρομή της Πολιτείας. Σε αυτή την προσπάθεια, ζητούμε την κατανόηση και τη συμπαράσταση όλων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο