Ευχαριστήρια επιστολή του Τμήματος Χημικών Μηχανικών για το 11o Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Χημικής Μηχανικής

Το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έχοντας την τιμητική ευθύνη της διοργάνωσης του 11ου Πανελλήνιου Επιστημονικού Συνεδρίου Χημικής Μηχανικής (11 ΠΕΣΧΜ), θα ήθελε να ευχαριστήσει από καρδιάς όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχή διοργάνωσή του, τους προσκεκλημένους ομιλητές, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους το συνέδριο, όλους όσους παρουσίασαν τα αποτελέσματα της ερευνητικής τους δραστηριότητας, τους προπτυχιακούς μας φοιτητές, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον εν λόγω θεσμό, τους ακούραστους εθελοντές μας για την ανεκτίμητη προσφορά τους στην ομαλή και αποτελεσματική διεξαγωγή του συνεδρίου, καθώς και τους πολύτιμους χορηγούς για την προθυμία να συνδράμουν ακόμη και σε οικονομικά δύσκολους καιρούς.

Το συνέδριο διεξήχθη με εξαιρετική επιτυχία στη Θεσσαλονίκη, από τις 25 έως τις 27 Μαΐου 2017, στο Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Το Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Χημικής Μηχανικής έχει καθιερωθεί, πρωτίστως, ως βήμα παρουσίασης υψηλού κύρους ερευνητικών εργασιών, αλλά ταυτόχρονα, και ως αφορμή συνάντησης ερευνητών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διευκολύνει την ανταλλαγή απόψεων, την επίτευξη νέων συνεργασιών μεταξύ ερευνητών με διαφορετικά ή συμπληρωματικά γνωστικά αντικείμενα, αλλά και τη σύμπραξη ερευνητικών ή ακαδημαϊκών μονάδων με την Ελληνική χημική βιομηχανία. Επιπροσθέτως, το εν λόγω συνέδριο έχει αναχθεί σε μια σημαντική εκδήλωση, η οποία επιτρέπει την παροχή πολύτιμων εμπειριών σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Συνεπώς, γίνεται αντιληπτό ότι το Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Χημικής Μηχανικής θέτει και υλοποιεί στόχους σε διαφορετικά επίπεδα, καθιστώντας την ευθύνη της διοργάνωσής του ιδιαιτέρως σημαντική.

Η οργανωτική επιτροπή θεωρεί ότι οι ανωτέρω στόχοι επιτεύχθηκαν, κάτι που γίνεται φανερό από τα ακόλουθα στοιχεία. Πιο συγκεκριμένα το συνέδριο παρακολούθησαν 1153 σύνεδροι, αριθμός που ξεπέρασε κατά πολύ τις αρχικές προσδοκίες. Από αυτούς οι 730 ήταν προπτυχιακοί φοιτητές, αριθμός που μας κάνει υπερήφανους, νιώθοντας ότι οι προπτυχιακοί μας φοιτητές συνέλλεξαν πολύτιμες εμπειρίες. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές που παρακολούθησαν το συνέδριο, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων παρουσίασε ερευνητικές εργασίες, ήταν 206, ενώ το συνέδριο παρακολούθησαν και 166 μέλη ΔΕΠ και ερευνητές. Στην επιτυχία του συνεδρίου συνέβαλαν σημαντικά 28 χορηγοί!

Η ποιότητα των ερευνητικών εργασιών που παρουσιάστηκαν ήταν υψηλής στάθμης, γεγονός που αντικατοπτρίζει την ποιότητα της ερευνητικής δραστηριότητας των ιδρυμάτων της χώρας, αλλά και των Ελλήνων του εξωτερικού.

Ιδιαίτερη ικανοποίηση προκάλεσε το γεγονός ότι αξιόλογες βιομηχανίες της χώρας δέχθηκαν να παρουσιάσουν τις παραγωγικές τους δραστηριότητες, καθώς και την οπτική τους σε σχέση με την ανάγκη συνεργασίας των πανεπιστημίων και των παραγωγικών μονάδων της χώρας.

Τέλος το συνέδριο κόσμησαν με την παρουσίαση των ερευνητικών τους αποτελεσμάτων προσκεκλημένοι ομιλητές υψηλού κύρους, στους οποίους εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες.

Η σκυτάλη διοργάνωσης του επόμενου Πανελλήνιου Επιστημονικού Συνεδρίου Χημικής Μηχανικής περνά στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ, στην προσπάθεια της οποίας για την επιτυχή συνέχεια του εν λόγω θεσμού θα σταθούμε αρωγοί.

 

Με τιμή

Ο Πρόεδρος του 11ου ΠΕΣΧΜ

Καθηγητής Βασίλειος Ζασπάλης

 

Στιγμιότυπα από το συνέδριο:

https://www.flickr.com/gp/151101192@N04/51z6Sz

 

Διοργάνωση
Τμήμα Χημικών Μηχανικών ΑΠΘ
Τμήμα Χημικών Μηχανικών ΠΠ
Σχολή Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ
ΕΚΕΤΑ / ΙΔΕΠ
ΙΤΕ / ΙΕΧΜΗ
ΠΣΧΜ

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο