Αιτήσεις Πρακτικής μέσω IAESTE

 

Inline image 1
Αιτήσεις Πρακτικής μέσω IAESTE

 

H IAESTE (International Association for the Exchange of Students for Technical Experience) είναι μία διεθνής, μη κυβερνητική, μη πολιτική, ανεξάρτητη οργάνωση ανταλλαγής φοιτητών τεχνικών κλάδων για πρακτική άσκηση στο εξωτερικό. Ιδρύθηκε το 1948 στο Imperial College London, και σήμερα έχει ενεργό παρουσία σε περισσότερες από 80 χώρες.

Η τοπική επιτροπή της IAESTE στο Α.Π.Θ. συγκροτήθηκε το 1992 και στο πρόγραμμα των ανταλλαγών της συμμετέχουν τα τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής, της Σχολής Θετικών Επιστημών και το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών. Η IAESTE προσφέρει στους φοιτητές των παραπάνω τμημάτων τη δυνατότητα να κάνουν πρακτική άσκηση στο εξωτερικό στον τομέα της επιστήμης τους. Οι φοιτητές μπορούν να εργαστούν σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις υψηλού επιπέδου, ερχόμενοι παράλληλα σε επαφή με μία καινούρια χώρα και τον πολιτισμό της, καθώς επίσης και με φοιτητές από όλο σχεδόν τον κόσμο. Σημαντικό κομμάτι του έργου της τοπικής επιτροπής IAESTE στο Α.Π.Θ. αποτελεί η εύρεση θέσεων εργασίας για ξένους φοιτητές στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της, σύμφωνα με τον αριθμό των οποίων καθορίζεται ο αριθμός των φοιτητών του Α.Π.Θ. που θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής. Γι’ αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η συνεργασία τόσο με ιδιωτικές όσο και δημόσιες τεχνικές επιχειρήσεις, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα που ενδιαφέρονται να προσφέρουν θέσεις πρακτικής άσκησης. Το έργο της IAESTE Θεσσαλονίκης βασίζεται στην εθελοντική εργασία των φοιτητών-μελών της.

            Θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε ότι έχει ανοίξει για τη φετινή χρονιά η πλατφόρμα αιτήσεων για θέσεις πρακτικής στο εξωτερικό. Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές καλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα αίτησης στο σύνδεσμο https://goo.gl/6S9FVq  και να προσκομίσουν την αναλυτική τους βαθμολογία με σφραγίδα της Γραμματείας του Τμήματός τους στο γραφείο της IAESTE μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες είμαστε στη διάθεσή σας.

 

Διεύθυνση: Πολυτεχνική Σχολή, κτίριο Δ, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,

54124 Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Τηλέφωνο: 2310 995829

Mail: iaestethessaloniki@gmail.com

 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων,
IAESTE HELLAS
LC Thessaloniki
Aristotle University of Thessaloniki
Faculty of Engineering
GR – 54124 Thessaloniki
Tel: +30 2310 995829
url: http://iaeste.auth.gr
 
Ώρες γραφείου:
Δευτέρα: 11:00-12:00 και 13:00-15:00
Τετάρτη: 12:00-15:00
Πέμπτη: 11:00-14:00
Παρασκευή: 12:00-13:30
Μετάβαση στο περιεχόμενο