Χρηματοδότηση προβολής ερευνητικών έργων για την Επανάσταση του 1821

Με αφορμή τη συμπλήρωση, το 2021, 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, ο Τομέας Έρευνας και Καινοτομίας του ΥΠΠΕΘ και το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ) δημοσίευσαν  πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χρηματοδότηση προτάσεων προβολής, με καινοτόμες προσεγγίσεις, ερευνητικών έργων για την επίδραση της Επανάστασης του 1821 στο νεοελληνικό κράτος.

Η προκήρυξη έχει ως κύριο στόχο την υποστήριξη της προβολής επιλεγμένων ερευνητικών έργων ή δράσεων υψηλής επιστημονικής και/ή καλλιτεχνικής ποιότητας που με καινοτόμες προσεγγίσεις αναδεικνύουν την επίδραση που είχε η Ελληνική Επανάσταση του 1821 στη διάπλαση και εξέλιξη της οικονομίας, της κοινωνίας, του πολιτισμού και της πολιτικής στο νεοελληνικό κράτος, καθώς και την ευρωπαϊκή διάσταση του γεγονότος.

Ενδεικτικά, οι προτάσεις μπορούν να αφορούν την έντυπη ή ηλεκτρονική έκδοση βιβλίων και/ή δημοσιεύσεων, την παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού ή αναπαράστασης με πολυμέσα και οποιαδήποτε μορφή Τέχνης που θα εξυπηρετεί τον στόχο της προκήρυξης. 

Προτάσεις θα μπορούν να υποβάλουν μέλη ΔΕΠ των ΑΕΙ της χώρας και ερευνητές/τριες των Ερευνητικών Κέντρων, χωρίς να αποκλείονται συνεργασίες με Ερευνητικά ή Ακαδημαϊκά Ιδρύματα του εξωτερικού. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και ανεξάρτητοι ερευνητές ή καλλιτέχνες με την προϋπόθεση η πρότασή τους να έχει γίνει αποδεκτή από ανάλογο Τμήμα ΑΕΙ ή Ινστιτούτο Ερευνητικού Κέντρου.

Ο σύνδεσμος  της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος:

 http://www.elidek.gr/2017/12/29/anakinosi-prosklisi-ekdilosis-endiaferontos-200-chronia-apo-tin-elliniki-epanastasi/

Μετάβαση στο περιεχόμενο