Η PRAKSIS πραγματοποιεί δωρεάν, ανώνυμα τεστ για τον HIV και τις Ηπατίτιδες στο ΑΠΘ

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Προφυλακτικού (13/2) η PRAKSIS σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, πραγματοποιεί δράση ενημέρωσης και εξέτασης για τον HIV και τις Ηπατίτιδες B και C. 

Συγκεκριμένα, στελέχη της οργάνωσης θα βρεθούν την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, από τις 10.00 έως και τις 14.00 στην αίθουσα της Επιτροπής Υγείας του Πανεπιστημίου (ισόγειο κτιρίου Διοίκησης). Εκεί, θα παρέχουν τη δυνατότητα ενημέρωσης στους φοιτητές του Ιδρύματος για τον ιό του HIV και για τις Ηπατίτιδες, ενθαρρύνοντάς τους παράλληλα να εξεταστούν δωρεάν, ανώνυμα και γρήγορα για τις συγκεκριμένες ασθένειες. Η εξέταση αυτή αφορά όλα τα άτομα που έχουν ενεργή σεξουαλική ζωή, που υιοθετούν σεξουαλικές συμπεριφορές υψηλού ρίσκου και φυσικά σε όποιον/α επιθυμεί να εξεταστεί.

Επιπλέον η PRAKSIS, παράλληλα με την διεξαγωγή δωρεάν, ανώνυμων και γρήγορων  τεστ, καθημερινά και χωρίς ραντεβού στις δομές της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη υλοποιεί πρόγραμμα ενημέρωσης για τον ιό της Ηπατίτιδας Α, Β, C και του HIV μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 800 11 11 600, που λειτουργεί καθημερινά και παρέχει πληροφορίες αναφορικά με την πρόληψη, τη μετάδοση και την εξέταση. Η τηλεφωνική γραμμή στελεχώνεται από ειδικά εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό και η κλήση είναι δωρεάν και ανώνυμη. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Θοδωρής Διαμαντόπουλος : 2310 556145 ή 6992337813

Μετάβαση στο περιεχόμενο