“Ενιαίος Χώρος Εκπαίδευσης και Έρευνας και Παραγωγική Ανασυγκρότηση” | Διημερίδα στο NOESIS

Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Τεχνολογίας NOESIS υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων διοργανώνει Διημερίδα με θέμα: “Ενιαίος Χώρος Εκπαίδευσης και Έρευνας και Παραγωγική Ανασυγκρότηση” στις 9 και 10 Ιουνίου.

Στόχος της διημερίδας είναι να συζητηθούν όψεις και να κατατεθούν προτάσεις σχετικά με (α) τη συγκρότηση και ανάπτυξη του ενιαίου χώρου εκπαίδευσης και έρευνας, (β) τη θεσμοθέτηση κατάλληλου θεσμικού πλαισίου και χρηματοδοτικών ενεργειών, (γ) τις πρωτοβουλίες ερευνητικής και εκπαιδευτικής διασύνδεσης ΑΕΙ, ΑΤΕΙ και Ερευνητικών Κέντρων, (δ) τις αναπτυξιακές δράσεις, συνέργειες με ιδιωτικές εταιρίες, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην έρευνα και στην παραγωγή καινοτομικών προϊόντων και υπηρεσιών, και (ε) τη στροφή στην οικονομία της γνώσης. 

Μεταξύ των ομιλητών θα είναι ο Υπουργός ΥΠΠΕΘ Κ. Γαβρόγλου, ο Αν. Υπουργός ΥΠΠΕΘ Κ. Φωτάκης, ο Γ.Γ. ΥΠΑΝ Λ Λαμπριανίδης, οι Πρυτάνεις ΑΠΘ και Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας, ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονιας, εκπρόσωποι ερευνητικών κέντρων, Καθηγητές ΑΕΙ, ΑΤΕΙ και ερευνητές, καθώς και στελέχη εταιριών R&D.

Το πρόγραμμα της διημερίδας στον ιστότοπο του NOESIS.

Αφίσα Εκδήλωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο