Εβδομάδα Αριστοτέλη στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, ΗΠΑ

Στο πλαίσιο του Επετειακού Έτους Αριστοτέλη, στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα των ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο College of Arts and Sciences, διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,  η “Εβδομάδα Αριστοτέλη” (Aristotle Week).  
Σκοπός της δράσης ήταν η προαγωγή της γνώσης για τον Αριστοτέλη και η ανάδειξη της συνεισφοράς του.
Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Αριστοτέλη, 5 μέλη του διδακτικού προσωπικού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης παραβρέθηκαν στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα και πήραν μέρος στις εκδηλώσεις, έδωσαν διαλέξεις, επισκέφτηκαν Τμήματα και έκαναν παρουσιάσεις στο πλαίσιο μαθημάτων και εργαστηρίων,πήραν μέρος στο συνέδριο “Women & Democracy”. Πρόκειται για τις: Λίλα Καρακώστα, Αναπλ. Καθηγήτρια του Τμήματος Θεάτρου, Κατερίνα Κίτση, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Άννα-Μαρία Κώνστα, Λέκτορας Τμήματος Νομικής, Ελένη Παπάζογλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Θεάτρου, και Γιούλη Θεοδοσιάδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας.

Η Εβδομάδα Αριστοτέλη μεταξύ άλλων περιελάμβανε τα εξής:

  • Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αποφθέγματα του Αριστοτέλη  προβλήθηκαν σε ηλεκτρονικούς πίνακες στους χώρους της πανεπιστημιούπολης. 
  • Φοιτητικός διαγωνισμός δοκιμίου για τη συνεισφορά του Αριστοτέλη στις επιστήμες. Μέρος των δοκιμίων του διαγωνισμού παρουσιάστηκαν σε έκθεση, στην οποία περιλαμβάνονταν επίσης χάρτες, φωτογραφίες και βιβλία για τον μεγάλο φιλόσοφο. Η έκθεση παρουσιάστηκε, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Αριστοτέλη έξω από την βιβλιοθήκη Gorgas (room 205). (φωτο)
  • Ο Dr. Richard Richards, Πρόεδρος του Τμήματος Φιλοσοφίας, έδωσε διάλεξη με θέμα “Aristotle’s Evolutionary Spirit”, στις 23 Μαρτίου 2016, στο Smith Hall (room 205).
  • Στις 24-25 Μαρτίου 2016,  διεξήχθη διεθνές συνέδριο με θέμα:  “Women Democracy and Ideology of Exclusion: From Antiquity to the 20th Century”, στη βιβλιοθήκη Gorgas Library, (room 205). 

​Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Εβδομάδα Αριστοτέλη μπορείτε να δείτε την έκθεση πεπραγμένων και το δελτίο τύπου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο