Διάλεξη του J. M. Halpern καθηγητή του Πανεπιστημίου New Hampshire, Η.Π.Α.

Το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Μηχανικής (EnvE-Lab) και ο Αναπλ. Καθηγητής κος Δημοσθένης Σαρηγιάννης σας προσκαλεί αύριο 12 Ιουλίου στο σεμινάριο που θα δώσει ο καθηγητής Jeffrey Mark Halpern του τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου New Hampshire, Η.Π.Α, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του κτιρίου των Χημικών Μηχανικών (ισόγειο) στις 11:00 πμ.

Ο καθ. Jeffrey Mark Halpern θα παρουσιάσει την ερευνητική δραστηριότητα του Εργαστηρίου SEEDS (Surface Enhanced Electrochemical Diagnostic Sensors). To Eργαστήριο SEEDS ερευνά νέους τρόπους για την ανάπτυξη αισθητήρων τύπου point-of-care που προορίζονται για τη διάγνωση ασθενειών και την αποτίμηση στην υγεία των ασθενών. Οι ηλεκτροχημικοί βιοαισθητήρες έχουν συνήθως περιορισμούς στην επιλεκτικότητα ή την ευαισθησία, λόγω της ανεπάρκειας των αλληλεπιδράσεων επιφάνειας μεταξύ του αναλύτη και του αισθητήρα. Οι τροποποιήσεις της επιφάνειας έχουν την ικανότητα να προσλαμβάνουν βιομόρια στην επιφάνεια για ενισχυμένη επιλεκτικότητα και ευαισθησία. Επιπλέον, πολλά βιομόρια είναι ανενεργά σε ηλεκτροχημική επιφάνειες. Επομένως , οι καταλύτες της επιφάνειας χρησιμοποιούνται για την ενεργοποίηση της ανίχνευσης βιομορίων .

Στο παρόν σεμινάριο, θα παρουσιαστεί η πρόοδος το Εργαστηρίου SEEDS κατά το παρελθόν έτος σχετικά με την ανάπτυξη ηλεκτροχημικών αισθητήρων προς την ανίχνευση των καροτενοειδών και των αμινοξέων σε μη τροποποιημένα ηλεκτρόδια. Στη συνέχεια, θα συζητηθούν οι κατευθύνσεις του εργαστηρίου SEEDS με επερχόμενα έργα και πειράματα.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και δεν απαιτείται προεγγραφή.

Μετάβαση στο περιεχόμενο