Παγκόσμια Ολυμπιάδα Νεοελληνικής Γλώσσας 2016

Παγκόσμια Ολυμπιάδα Νεοελληνικής Γλώσσας θα πραγματοποιείται στο πλαίσιο εορτασμού του Επετειακού Έτους Αριστοτέλη που ανακηρύχτηκε από την UNESCO, με πρωτοβουλία του ΑΠΘ.

Η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Νεοελληνικής Γλώσσας 2016 διοργανώνεται από την Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας (ΠΑΣΕΠΟΝ) και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού. Στην Ολυμπιάδα, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, μπορούν να λάβουν μέρος φοιτητές και νέοι που κατοικούν εκτός Ελλάδας και δεν έχουν ζήσει περισσότερο από τρεις μήνες (αθροιστικά) στην Ελλάδα. Γενικός χορηγός της διοργάνωσης είναι η μη κερδοσκοπική οργάνωση «Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Ιβάν Σαββίδη».

Στις 2 Σεπτεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί Εναρκτήρια Εκδήλωση για την Ολυμπιάδα στην Αίθουσα Τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ και αμέσως μετά οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν προκειμένου να αναδειχθούν οι 3 νικητές (πρόσκληση ενακτήριας εκδήλωσης).

Στις 3 Σεπτεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, η Τελετή Λήξης της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Νεοελληνικής Γλώσσας 2016 (πρόσκληση τελετής λήξης).

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο