“Thesshack – Wiki Hackathon” | Εκδήλωση για την τεχνολογία της επικοινωνίας και της πληροφορίας

Το Hackathon θα έχει τη μορφή ανοιχτής εκδήλωσης, όπου άνδρες και γυναίκες, επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες, με ενδιαφέρον στην τεχνολογία της επικοινωνίας και της πληροφορίας είναι ευπρόσδεκτοι να παραστούν.

Ως κύριος σκοπός της εκδήλωσης ορίζεται η προώθηση της ισότητας των φύλων στον τομέα της πληροφορικής, η πολυπολιτισμικότητα και η ενθάρρυνση των γυναικών για συμμετοχή και ενασχόληση με την τεχνολογία.

Το αντικείμενο ενασχόλησης θα είναι ο καθαρισμός και η διόρθωση σφαλμάτων στη MediaWiki, η δημιουργία νέων εργαλείων και η εξοικείωση με τη χρήση των wikidata της Βικιπαίδεια. Μέσα από τη συγκεκριμένη εκδήλωση θα δοθεί στους συμμετέχοντες η ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις δεξιότητές τους, να συνεργαστούν με άτομα με τα οποία μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα και να αυξήσουν τις γνώσεις τους μαθαίνοντας κάποιες τεχνολογίες όπως τα MediaWiki, PHP, API κ.ο.κ.

Το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα είναι η προσέλκυση περισσότερων γυναικών και η δραστηριοποίησή τους σε θέματα που άπτονται της πληροφορικής και της τεχνολογίας, αλλά και η παγίωση της παρουσίας τους σε αντίστοιχες εκδηλώσεις.

Φόρμα Συμμετοχής.

Μετάβαση στο περιεχόμενο