Έκθεση Ελεύθερης Καλλιτεχνικής Δημιουργίας του Εξειδικευμένου Κέντρου Κοινωνικής & Επαγγελματικής Ένταξης (ΕΚΚΕΕ) ΟΚΑΝΑ/ ΝΙΚΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ – ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΖΩΗ

Στα πλαίσια του διήμερου ΝΙΚΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ – ΚΕΡΔΙΖΟΤΑΣ ΤΗ ΖΩΗ , που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με φορείς απεξάρτησης της πολής μας, θα φιλοξενηθεί στο Ισόγειο του Κτιρίου Διοίησης (Φουαγιέ Πρυτανείας) η Έκθεση Ελεύθερης Καλλιτεχνικής Δημιουργίας του Εξειδικευμένου Κέντρου Κοινωνικής & Επαγγελματικής Ένταξης ΕΚΚΕΕ-ΟΚΑΝΑ.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν  στο χώρο,  να θαυμάσουν τις μοναδικές δημιουργίες των μελών των Προγραμμάτων του ΕΚΚΕΕ, τα οποία καταρτίσθηκαν στα αντίστοιχα με τα εκθέματα γνωστικά αντικείμενα.

Τα έργα που εκτίθενται είναι μοναδικά, αποτελούν έκφραση ψυχής   διαγράφοντας την εσωτερική αναζήτηση των μελών μας, μια διαφορετική  άποψη  για τη ζωή. Μιας   οπτικής γωνίας   που δεν μπορεί  να εκφραστεί με λόγια.

Ο προφορικός λόγος είναι φτωχός μπροστά στο λόγο της ψυχής που ψάχνει να βρει διεξόδους, προσμένοντας αποδοχή,   στήριγμα, ένα χέρι  απλωμένο, ένα χαμόγελο στο αύριο.

Στην  Έκθεση Ελεύθερης Καλλιτεχνικής Δημιουργίας οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν

Χειροποίητα κοσμήματα δουλεμένα  με μεράκι, χειροποίητες καδένες και φαντασία.

Χειροποίητα διακοσμητικά  φτιαγμένα  με φροντίδα, ζεστασιά, αγάπη, και την πολύτιμη γνώση που μετέδωσε στα μέλη μας, ο γνωστός πολυβραβευμένος  κεραμίστας εικαστικός  της πόλης Β.  Βαρδαξής. 

Έργα ζωγραφικής  σε καμβά, σε μια πανδαισία χρωμάτων, σχεδίων και  σχημάτων. Σχέδια αφηρημένα… πολύχρωμα  λουλούδια…. τοπία… πρόσωπα…. συνθέτουν  γνώση, φαντασία, καλλιτεχνικό πνεύμα και την ελπίδα για ένα  αύριο, μακριά από το χθες, βασισμένο στην εμπειρία του παρελθόντος και στη γνώση του σήμερα.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο