ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ Α.Π.Θ.

Η Επιτροπή Υγείας του Α.Π.Θ. καλεί όλα τα Μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας στην Εθελοντική Αιμοδοσία, που διοργανώνει και παρακαλεί για την  προώθηση της σχετικής πληροφόρησης, συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά στην ευαισθητοποίηση στο ιδιαίτερα σημαντικό αυτό θέμα.

Το αίμα είναι ανθρώπινο αγαθό που ούτε παράγεται ούτε αντικαθίσταται και ο μόνος τρόπος εξεύρεσής του είναι μέσω της διαδικασίας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας,  η οποία δεν κοστίζει παρά μόνο λίγα λεπτά από τον προσωπικό μας χρόνο και είναι μια πράξη κοινωνικής ευαισθησίας, που συμβάλλει  στην καλλιέργεια ενός πολιτισμού κοινωνικής αλληλεγγύης στον ευρύτερο χώρο στον οποίο κινούμεθα και δρούμε καθημερινά. 

 

Η Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί

την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου και την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017,

από τις 09:00 έως τις 12:30 στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.

 

Παράλληλα με την αιμοδοσία, στο χώρο διεξαγωγής της θα υπάρξει ενημέρωση από ειδικούς επιστήμονες σχετικά με την αιμοδοσία, την δωρεά σώματος και οργάνων και γενικότερα για τις μεταμοσχεύσεις, με δυνατότητα δειγματοληψίας σιέλου για δωρεά μυελού των οστών.

Όσοι/ όσες επιθυμούν να αιμοδοτήσουν παρακαλούνται να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ καθώς και να έχουν μαζί τους την Αστυνομική τους Ταυτότητα.         

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο