Ο Διονύσης Σαββόπουλος επίτιμος διδάκτορας του ΑΠΘ

Tελετή Αναγόρευσης του Διονύση Σαββόπουλου
σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Φιλολογίας
Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017
Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ

__________________

Τον κορυφαίο τραγουδοποιό, συνθέτη, στιχουργό και ερμηνευτή Διονύση Σαββόπουλο τίμησε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αναγορεύοντάς τον Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής, ως αναγνώριση της μακράς και διακεκριμένης προσφοράς του στην ελληνική μουσική και στιχουργική.

Η Τελετή Αναγόρευσης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017, σε μια λαμπρή εκδήλωση στη γεμάτη με κόσμο Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της ομόφωνης απόφασης του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ, ο τιμώμενος προσέφερε για πολλά χρόνια και με άριστα αποτελέσματα στη μελέτη και την ερμηνεία του ελληνικού τραγουδιού.

Η Τελετή ξεκίνησε με τον Χαιρετισμό του Πρύτανη του ΑΠΘ Καθηγητή κ. Περικλή Α. Μήτκα. Ακολούθησαν οι Χαιρετισμοί του Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής Καθηγητή κ. Δημητρίου Κ. Μαυροσκούφη και του Προέδρου του Τμήματος Φιλολογίας Καθηγητή κ. Αιμιλίου Δημ. Μαυρουδή, ενώ τον έπαινο του τιμωμένου εκφώνησε ο Καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ και Ακαδημαϊκός κ. Θεόδωρος Δ. Παπαγγελής.

Ο τιμώμενος αφιέρωσε την ομιλία του στον δάσκαλό του, ποιητή, Νίκο Αλέξη Ασλάνογλου. «Χωρίς να το ξέρει, έγινε και αυτός δάσκαλός μου και θα ήθελα σε αυτόν να αφιερώσω την αποψινή μου αντιφώνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μετά την αναγόρευσή του, ο Διονύσης Σαββόπουλος τραγούδησε σε κλίμα συγκίνησης μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του με τη συνοδεία της Χορωδίας του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου, υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ κ. Χρυσόστομου Σταμούλη.

 
 
Μετάβαση στο περιεχόμενο