Έκθεση Ολλανδικών Πανεπιστημίων στο ΑΠΘ

Με τη συμμετοχή 8 Ολλανδικών Πανεπιστημίων και Πολυτεχνείων διεθνούς κύρους, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης φιλοξενεί την έβδομη κατά σειρά Έκθεση Ολλανδικών Πανεπιστημίων στη Θεσσαλονίκη, που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ολλανδική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016 και ώρες 9:00 με 16:00, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του ΑΠΘ και είναι ανοιχτή για το κοινό. Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν, στις 9.30, οι Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ και ο Επιτετραμμένος της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Αθήνα, κ. Robert Jan Sieben.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Αθήνα, η Ολλανδία παρέχει περισσότερα από 1.500 αγγλόφωνα προγράμματα με χαμηλό κόστος διδάκτρων. Ο αριθμός των αγγλόφωνων προγραμμάτων την κατατάσσει πρώτη μεταξύ των υπολοίπων μη αγγλόφωνων χωρών.

 

Εκπρόσωποι των Ολλανδικών Ιδρυμάτων και συγκεκριμένα των TU Eindhoven University of Technology, University of Twente, Tilburg University, Radboud University Nijmegen, VU University of Amsterdam, Leiden University, Wageningen University και Maastricht University θα παρέχουν συμβουλές σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες και ερευνητές για προγράμματα σπουδών και δυνατότητες εκπόνησης διδακτορικής διατριβής στα Πανεπιστήμια τους.

 

Επιπλέον, εκπρόσωποι της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Ολλανδικού Ινστιτούτου Αθηνών θα ενημερώνουν για τις σπουδές αλλά και τη ζωή στην Ολλανδία.

 

Τέλος, στο περίπτερο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι του ΑΠΘ θα είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, για να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τις μεταπτυχιακές σπουδές και την έρευνα, καθώς και για την οικονομική στήριξη των σπουδών, μέσω φορέων παροχής υποτροφιών.

 

Παράλληλα, θα δοθούν ευκαιρίες για περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων σε διδακτικό επίπεδο και επίπεδο ανταλλαγών των εμπλεκόμενων Ιδρυμάτων με τη διοργάνωση συναντήσεων μεταξύ των εκπροσώπων των Ολλανδικών Πανεπιστημίων και μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΑΠΘ.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο