Σε συνέχεια των δράσεων που υλοποιεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους «2016: Έτος Ελληνικού Πολιτισμού στη Ρωσία και Ρωσικού Πολιτισμού στην Ελλάδα», ομάδα του ΑΠΘ, αποτελούμενη από 9 αριστούχους φοιτητές που παρακολουθούν το μάθημα «Ρωσικής γλώσσας και πολιτισμού», που υλοποιείται με την υποστήριξη του Προγράμματος «ΙΑΣΩΝ», θα φιλοξενηθούν από το Πανεπιστήμιο του Κουμπάν (Kuban State University) της Ρωσίας, από τις 4 έως τις 11 Μαΐου 2016.

 

Το Πρόγραμμα της εκπαιδευτικής αποστολής περιλαμβάνει τη συμμετοχή της ελληνικής ομάδας, για πρώτη φορά, σε Διεθνή Διαγωνισμό Ρωσικής Γλώσσας που περιλαμβάνει ειδικές εξετάσεις στη ρωσική γραμματεία, λογοτεχνία, ποίηση, ιστορία και πολιτισμό. Ο Διεθνής Διαγωνισμός διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο του Κουμπάν στη Ρωσία και θα συμμετάσχουν περισσότερες από 10 ομάδες από διάφορες χώρες.

 

Επίσης, η ελληνική ομάδα θα συμμετάσχει απαγγέλλοντας τη ρωσική ποίηση στην επίσημη εορταστική εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στην Ημέρα της Νίκης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στις 9 Μαΐου, στην πόλη Νοβορωσίσκ.

 

Η φοιτήτρια του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ, Ειρήνη Χατζικυριακίδου, θα παρουσιάσει στο ρωσικό κοινό, την ταινία μικρού μήκους, στην οποία ίδια είναι η σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός. Για τους ρωσικούς υποτίτλους της ταινίας εργάστηκε όλη η ομάδα.

 

Θα πραγματοποιηθούν πολλές εκδρομές στην ευρύτερη περιοχή του Κράσνονταρ, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται και επισκέψεις σε ελληνόφωνα χωριά.

 

 

Επισυνάπτεται φωτογραφία της ομάδας.

Συνημμένα αρχεία
Προέλευση Δελτίου Τύπου
Υποβλήθηκε στις 09/05/2016 @ 14:03