Η Σχολή Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ στην υπηρεσία των πολιτών της Θεσσαλονίκης

Με στόχο την έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση από ειδικούς ιατρούς και επιστήμονες Καθηγητές του ΑΠΘ σε θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος, η Σχολή Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ (Ιατρική, Οδοντιατρική, Κτηνιατρική και Φαρμακευτική) και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνουν κύκλο διαλέξεων για τους πολίτες της πόλης.

Οι ομιλίες των ειδικών Καθηγητών περιλαμβάνουν θέματα για την πρόληψη, την ενημέρωση και την αντιμετώπιση ιατρικών προβλημάτων με επίκαιρο ή διαχρονικό ενδιαφέρον, θέματα φυτικής και ζωικής υγιεινής διατροφής, τις επιπτώσεις του καπνίσματος (παραδοσιακού και ηλεκτρονικού), την επιλογή πρωτότυπου ή αντίγραφου φαρμάκου, καθώς και τη χρήση νέων τεχνολογιών στην πρόληψη ασθενειών και τη βελτίωση της δημόσιας υγείας.

Επιστημονικός υπεύθυνος του κύκλου των διαλέξεων είναι ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Καθηγητής κ. Γιώργος Καρακιουλάκης.

Η πρώτη διάλεξη, με θέμα «Η κατάθλιψη στις μέρες της κρίσης. Θεραπευτική αντιμετώπιση» θα δοθεί από τον Επικ. Καθηγητή Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Ψυχίατρο κ. Γιώργο Παπαζήση. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 και ώρες 19.00-21.00, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη).

Οι διαλέξεις είναι ανοικτές για το κοινό και θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και ώρες 19.00-21.00, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη).

Επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα των διαλέξεων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο