«Ημέρα ατόμων με Κοχλιακά εμφυτεύματα» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει το Κέντρο Κοχλιακών Εμφυτεύσεων της Α΄ Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής ΑΠΘ του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Απριλίου 2017 και ώρα 10.30 στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ.

Η πρόοδος στους τομείς της ιατρικής τεχνολογίας, έχει δημιουργήσει νέες προοπτικές στην αποκατάσταση της βαρηκοΐας - κώφωσης με το τελευταίο επίτευγμά της, το κοχλιακό εμφύτευμα, μία ηλεκτρονική συσκευή που αντικαθιστά όλο το αισθητήριο όργανο της ακοής, το αυτί. Μετατρέπει τους ήχους σε ηλεκτρικά σήματα που ερεθίζοντας το ακουστικό νεύρο, δίνουν μία σχεδόν φυσιολογική ακοή, απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωστή ανάπτυξη του προφορικού λόγου, αναμφισβήτητα τη βασικότερη μορφή ανθρώπινης επικοινωνίας.

«Με την 20ετή εμπειρία μας στο αναγνωρισμένο από το ΚΕ.Σ.Υ. Κέντρο μας, παρέχουμε ιατρο-παιδαγωγική υποστήριξη και αποκατάσταση με τα υψηλότερα πρότυπα, σε περισσότερα από 400 βαρήκοα - κωφά άτομα, κυρίως παιδιά, από όλες τις περιοχές της Ελλάδος, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση της Ποιότητας Ζωής τους» αναφέρουν οι διοργανωτές.

Συνημμένα αρχεία
Προέλευση Δελτίου Τύπου
Υποβλήθηκε στις 11/04/2017 @ 10:11