15ο Διεθνές Συνέδριο EUROMAT 2017

Το 15ο Διεθνές Συνέδριο EUROMAT 2017 (European Congress and Exhibition on Advanced Materials and Processes), που τελεί υπό την αιγίδα του ΑΠΘ, θα πραγματοποιηθεί στις 17-22 Σεπτεμβρίου 2017, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η τελετή έναρξης του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 9:00 π.μ., στο κτίριο Μ1 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Το Διεθνές Συνέδριο της FEMS (Federation of European Materials Societies) διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και για πρώτη φορά φιλοξενείται στην Ελλάδα. Τις εργασίες του Συνεδρίου θα παρακολουθήσουν 2.300 ακαδημαϊκοί, ερευνητές και εκπρόσωποι της βιομηχανίας, που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Επιστήμης και Τεχνολογίας των Υλικών και προέρχονται από 65 χώρες απ’ όλο τον κόσμο.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από την Ελληνική Μεταλλουργική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.) και την Ελληνική Εταιρεία Επιστήμης και Τεχνολογίας της Συμπυκνωμένης Ύλης (Ε.Ε.Τ.Σ.Υ.). Λειτουργικά και Κατασκευαστικά Υλικά, Διεργασίες, Χαρακτηρισμός και Μοντελοποίηση, Ενέργεια και Περιβάλλον, Βιοϋλικά και Υγεία, Πρώτες Ύλες, Εκπαίδευση & Μεταφορά Τεχνογνωσίας είναι οι κύριες θεματικές περιοχές του Συνεδρίου.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου, θα απονεμηθεί το βραβείο «FEMS European Materials Medal 2017» στον Καθηγητή της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού  Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Δώρο Θεοδώρου, ο οποίος θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην έναρξη του Συνεδρίου.

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας Τεχνολογίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα του Συνεδρίου στον σύνδεσμο:

http://euromat2017.fems.eu/

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο