Επίσημος Εορτασμός της 26ης Οκτωβρίου στο ΑΠΘ

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκοπίου Παυλόπουλου, θα γίνει ο επίσημος εορτασμός της ημέρας του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, της 105ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης μας και του έπους του ΄40, την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 18:30, στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Η Τελετή θα αρχίσει με το Απολυτίκιο του Αγίου Δημητρίου από τη Χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του ΑΠΘ, υπό τη διεύθυνση της κας Εριφύλης Δαμιανού. Θα ακολουθήσει η προσφώνηση του Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή κ. Περικλή Α. Μήτκα.

Στη συνέχεια, θα παρουσιαστούν, υπό τον τίτλο «Συμμέτοχοι στη μνήμη», αποσπάσματα λόγου και μουσικής από τις δύο επετείους, του 1912 και του 1940. Η έρευνα και η επιλογή των κειμένων έγιναν από τον Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, κ. Βασίλη Γούναρη, ενώ τα μουσικά αποσπάσματα προέρχονται από το έργο «ΕΚΑΤΟΜΠΕΔΟΝ» του κ. Παναγιώτη Δημόπουλου. Συμπράττουν ο Καθηγητής του Τμήματος Θεάτρου του ΑΠΘ, κ. Δημήτρης Ναζίρης (αφήγηση), η Φοιτήτρια του Τμήματος Θεάτρου του ΑΠΘ, κα Αρετή Πολυμενίδη (αφήγηση), η Χορωδία «Γιάννης Μάντακας» και η Ορχήστρα του ΑΠΘ, υπό τη διεύθυνση του κ. Δημήτρη Δημόπουλου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο