Το ΑΠΘ και η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνουν εκπαιδευτικό εργαστήριο και δίνουν συναυλία

Στο πλαίσιο της υφιστάμενης  συνεργασίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης (ΣΟΔΘ), το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ συμπράττει με τη ΣΟΔΘ στη  συναυλία που θα δοθεί τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, με τίτλο «Νέοι Έλληνες αρχιμουσικοί διευθύνουν έργα νέων Ελλήνων συνθετών».

Για τη συγκεκριμένη συναυλία, το ΑΠΘ έχει αναρτήσει την Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σύνθεσης έργων για ορχήστρα και αρχιμουσικών που θα τα διευθύνουν στον σύνδεσμο: https://www.auth.gr/news/anouncements/25542

Η επιλογή των έργων των νέων συνθετών και των αρχιμουσικών θα γίνει από ειδική επιτροπή τόσο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ όσο και από τους αρχιμουσικούς και την Καλλιτεχνική Επιτροπή της ΣΟΔΘ.

Στη συνέχεια, όσοι επιλεγούν θα συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό εργαστήριο που διοργανώνουν από κοινού το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ και η ΣΟΔΘ. Οι δοκιμές ορχήστρας και το εκπαιδευτικό εργαστήριο θα διαρκέσουν από τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018 μέχρι και την ημέρα της συναυλίας.

Καθηγητές σύνθεσης που θα οριστούν από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ και οι αρχιμουσικοί της ΣΟΔΘ θα συμμετέχουν στις δοκιμές και θα καθοδηγούν τους νέους συνθέτες και τους νέους αρχιμουσικούς.

Πληροφορίες και διευκρινίσεις δίνονται αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση: tcso.apply@gmail.com

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο