Συνέδριο με θέμα: “Θρησκευτικός- Πολιτιστικός Τουρισμός στη Νοτιανατολική Ευρώπη» Μοντέλα Ανάπτυξης-Εμπειρίες-Δυνατότητες Συνεργασίας”

Η HELEXPO ΑΕ, διοργανώνει την 28η PHILOXENIA, (Διεθνής ‘Εκθεση Τουρισμού, 22-25 Νοεμβρίου 2012), η οποία έχει ως βασικό θεματικό αφιέρωμα τις Νέες Τουριστικές Αγορές της Βαλκανικής και εν γένει των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και φιλοδοξεί ν' αποτελέσει το μεγάλο Τουριστικό Forum της συγκεκριμένης περιοχής, με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη.

Η φετινή διοργάνωση της PHILOXENIA, εστιάζει  στο θρησκευτικό και πολιτιστικό τουρισμό, ως  στοιχείο που συνδέει τους λαούς της περιοχής, καθώς η παράδοση και οι ιστορικές συνθήκες δημιούργησαν μνημεία πολιτισμού -προσκυνήματα πίστης και μνήμης- στη Νοτιανατολική Ευρώπη.

Στο πλαίσιο των παραλλήλων εκδηλώσεων της ‘Εκθεσης διοργανώνεται Συνέδριο με θέμα: «Θρησκευτικός Πολιτιστικός Τουρισμός στην Νοτιανατολική Ευρώπη- Μοντέλα Ανάπτυξης-Εμπειρίες Προοπτικές», με τη συμμετοχή εκπροσώπων Εκκλησιών, πανεπιστημιακών και επιχειρηματιών, από την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Θα ενημερωθείτε λεπτομερώς από το πρόγραμμα που σας επισυνάπτουμε. Επιστημονικός υπεύθυνος του Συνεδρίου είναι o καθ.κ. Χρ. Σταμούλης.
 

Μετάβαση στο περιεχόμενο