“Basin and Petroleum Systems Modeling: Technology and Applications for Petroleum Exploration Risk and Resource Assessments”

Το Τμήμα Γεωλογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ερευνών του Α.Π.Θ. και την European Association of Geoscientists and Engineers, διοργανώνει στις 26 Μαρτίου 2013, ημέρα Τρίτη και ώρα 12.30 στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, Επιστημονικό Συνέδριο για τους υδρογονάνθρακες με τίτλο:

“Basin and Petroleum Systems Modeling: Technology and Applications for Petroleum Exploration Risk and Resource Assessments”

Στόχος του Συνεδρίου είναι να κάνει γνωστές τις προσπάθειες που καταβάλλονται στη χώρα μας στο νευραλγικό τομέα των υδρογονανθράκων,  να παρουσιάσει τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα των γεωλογικών και γεωφυσικών ερευνών και να παρουσιάσει αναλυτικά τη μεθοδολογία που ακολουθείται στο στάδιο της αναζήτησης των υδρογονανθράκων, τους κινδύνους που υπάρχουν στην εκτίμηση των αποθεμάτων, στη μοντελοποίηση των παραμέτρων, ενώ θα παρουσιαστούν και παραδείγματα από τον παγκόσμιο χώρο. Ας σημειωθεί ότι συνέδριο με αυτή τη θεματολογία διεξάγεται για δεύτερη φορά στη Βόρειο Ελλάδα, σε συνέχεια προηγουμένου που έλαβε χώρα τον Μάρτιο του 2012.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

12.30: Χαιρετισμοί
12.45: Καθηγητής Α. Γεωργακόπουλος: "Οι εξελίξεις στην έρευνα   υδρογονανθράκων στην Ελλάδα"
13.45: Καθηγητές Γ. Τσόκας και Α. Βαφείδης: "Εφαρμογή των Γεωφυσικών   Μεθόδων στο στάδιο της αναζήτησης υδρογονανθράκων"
14.45: Dr Bjorn Wygrala: “Technology and Applications for Petroleum   Exploration Risk and Resource Assessments”
16.45: Συζήτηση

Η Οργανωτική Επιτροπή
Ανδρέας Γεωργακόπουλος, Καθηγητής Γεωλογίας Α.Π.Θ.
Γρηγόρης Τσόκας, Καθηγητής Γεωλογίας Α.Π.Θ.
Βασίλης Μέλφος, Λέκτορας Γεωλογίας Α.Π.Θ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο