1η Διεθνής Συνάντηση Νέων Ιστορικών του Δικαίου

Η κατεύθυνση Ιστορίας του Δικαίου του Τομέα Ιστορίας, Φιλοσοφίας και Κοινωνιολογίας του Δικαίου της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), διοργανώνει, στo πλαίσιo των επιστημονικών εκδηλώσεων που αποτελούν ευθύνη των Ιστορικών του Δικαίου των Νομικών Σχολών της χώρας και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Ιστορίας του Δικαίου, την πρώτη Διεθνή Συνάντηση Νέων Ιστορικών του Δικαίου με αντικείμενο την εξελικτική πορεία του Ρωμαϊκού Δικαίου, η οποία θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2013.

 

Η Συνάντηση που τελεί υπό την  αιγίδα του Τμήματος Νομικής Α.Π.Θ. και τη στήριξη της  Επιτροπής Ερευνών, της Ελληνικής Εταιρείας Ιστορίας του Δικαίου και του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ.

 

Η φετινή Διεθνής Συνάντηση αφιερώνεται στο Ρωμαϊκό Δίκαιο, με έμφαση στην εξέλιξη της νεότερης επιστημονικής έρευνας του Ρωμαϊκού Δικαίου στα πεδία των νομικών, πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών θεσμών.

Αξίζει να τονιστεί πως είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που πραγματοποιείται  αυτοτελές συνέδριο στο Α.Π.Θ. με αντικείμενο το Ρωμαϊκό Δίκαιο.

 

Αναλυτικές πληροφορίες δίνονται στα συνημμένα αρχεία.

 

Ομιλητές/-τριες της Συνάντησης θα είναι νέοι και νέες ερευνητές/-τριες του Ρωμαϊκού Δικαίου από Πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της Γερμανίας, Ιταλίας, Γαλλίας, Ελβετίας, Τουρκίας, Σερβίας, Ουγγαρίας μέχρι και Χιλής. Οι εισηγήσεις θα γίνουν στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ιταλικά.

Μετάβαση στο περιεχόμενο