ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΔΙΟΥ

Aγαπητοί Κύροι, Κυρίες,

Με την υποστήριξη του Προγράμματος Leader+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οργανώνονται φέτος 7 Campuses από την Σκωτία εώς την Κρήτη..
Ta Campus του 2007: «Νέοι της Ευρώπης που δραστηριοποιούνται στον Αγροτικό χώρο».

Η διαδικασία των Campus:
Οι ομάδες, 12 – 15 φοιτητών διαφόρων ειδικοτήτων και διαφόρων χωρών, εργάζονται εθελοντικά πάνω σε ένα συγκεκριμένο αίτημα που εχει θέσει ένας τοπικός φορέας για την αγροτική ανάπτυξη του τόπου του.
Το αίτημα αυτό εντάσσεται στο τοπικό πρόγραμμα Leader+ της περιοχής .
Η ομάδα πλαισιώνεται από ειδικούς και καθηγητές και λειτουργεί σε πραγματικές επαγγελματικές συνθήκες με υποχρέωση να φτάσει σε απτά αποτελέσματα.
Ο τρόπος εργασίας και το ημερήσιο πρόγραμμα θα προσαρμόζονται στις τοπικές συνήθειες, θα εξασφαλίζεται εργασία 30 ωρών εβδομαδιαίως κατ’ ελάχιστον με την παρακολούθηση και καθοδήγηση υπευθύνων. Το πρόγραμμα περιέχει γνωριμία με τους τόπους υποδοχής και τις τοπικές συνήθειες.
Υποδοχή και φιλοξενία
Στα κατά τόπους Campus θα σας υποδεχτούν οι οργανωτές. Τα έξοδα διατροφής και φιλοξενίας καλύπτονται από το Campus.
Ταξίδι
Η οργάνωση του ταξιδιού αναλαμβάνεται από τους συμμετέχοντες. Οι τοπικές οργανώσεις αναλαμβάνουν μέρος του κόστους μετακίνησης με ποσό 50% του κόστους και μέχρι το ποσό των 150€ .
Κόστος συμμετοχής
Το κόστος εγγραφής στα Campuses είναι 60 € και περιλαμβάνει την εγγραφή σας ως μέλους στο GEC και μια ατομική ασφάλιση «επαναπατρισμού» που θα σας καλύπτει κατά τη διάρκεια της μετακίνησή σας και της παραμονής σας στο Campus.

Προϋποθέσεις συμμετοχής
Υποψηφιότητες/εγγραφές: Τα Campus είναι ανοιχτά σε νέους άνω των 18 ετών. Προϋποθέτουν μια εμπειρία, έναν τομέα ενδιαφέροντος ή μία ειδίκευση σχετικά με το θέμα του campus.
Οι υποψηφιότητες θα υποβάλλονται στη διεύθυνση GEC – 25 boulevard Paul Pons – 84800 L’Isle sur la Sorgue – France – tel: 33 (0)4 90 27 21 20 – Fax : 33 (0)4 90 86 82 19 – Email : gec@apare-gec.org
Στείλτε στο GEC πριν την 1η Ιουνίου 2007 μια επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος με λεπτομέρειες για τα κίνητρα της συμμετοχής σας και ένα βιογραφικό σημείωμα. Στην επιστολή να αναφέρετε το ή τα Campus που προτιμάτε με σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Groupement Europeen des Campus (GEC) : www.apare-gec.org
ή
Mεσογειακό Κέντρο Περιβάλλοντος : ( 210 98 87 630 – Email : medcenv@ath.forthnet.gr

Ιζαμπέλ Μπουσύ,
Υπεύθυνη επικοινωνίας

Μετάβαση στο περιεχόμενο