Προκήρυξη Θέσεων του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σποδών “Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογογία (Medical Research Methodology)” του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία

Η Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανακοινώνει τη λειτουργία της δεύτερης χρονιάς του νέου μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών (MSc) για επαγγελματίες υγείας, στην Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία. Σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση ενός ευρέος φάσματος επιστημόνων σε μεθοδολογίες και τεχνολογίες αιχμής, που θα τους βοηθήσουν να σχεδιάζουν και να εκπονούν ερευνητικά προγράμματα, προάγοντας την ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του προγράμματος, που το καθιστούν ιδιαίτερα ελκυστικό, είναι:

  1. Μικρή διάρκεια: Από το Φεβρουάριο έως τον Ιανουάριο (12 μήνες), οι φοιτητές θα έχουν ολοκληρώσει το σύνολο των 75 διδακτικών μονάδων (ECTS), που αντιστοιχούν στα τρία υποχρεωτικά (Clinical Research, Lab Research, Statistics) και τα τρία επιλεγόμενα μαθήματα (επιλογή από: Advanced Statistics, Systematic Review & Meta-analysis, How to write a paper, Computational Research, Data Mining, Introduction to Bioethics), συμπεριλαμβανομένης της μεταπτυχιακής εργασίας (thesis).
  2. Ευέλικτη, μικτή μορφή: Συνδυασμός φυσικής (onsite) και διαδικτυακής (online) παρουσίας, ώστε να καταστεί δυνατή η καλύτερη διαχείριση του χρόνου. Απαιτούνται μόνον τρεις εβδομάδες φυσικής παρουσίας (μία εβδομάδα τον Φεβρουάριο, μία τον Απρίλιο και μία τον Ιούνιο), ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη ευελιξία.
  3. Διεξαγωγή μαθημάτων στην αγγλική γλώσσα: Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η παρουσία μίας διεθνούς ομάδας διακεκριμένων καθηγητών, και μία διεθνής τάξη συμφοιτητών.
  4. Ανταγωνιστικά δίδακτρα: Τα δίδακτρα καταβάλλονται σε τρεις δόσεις, καθιστώντας το μεταπτυχιακό ελκυστική και προσιτή επιλογή για πολυάσχολους επαγγελματίες.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Βιολογίας, Βιο-Τεχνολογίας, Φαρμακευτικής, Νοσηλευτικής, και εργαζομένους στους τομείς της Φαρμακευτικής Βιομηχανίας και των Οικονομικών της Υγείας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο