Παρουσίαση Προκηρύξεων των Δράσεων Δικτύωσης (host-driven actions των Υποτροφιών Marie Curie του Προγράμματος ΑΝΘΡΩΠΟΙ (FP 7)

O Ελληνικός Σύλλογος Υποτρόφων Marie Curie, και το Εθνικό ΚέντροΈρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), ως Εθνικά Σημεία Επαφής για το Πρόγραμμα ΑΝΘΡΩΠΟΙ, μαζί με τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) σαςπροσκαλούν στην εκδήλωση που συνδιοργανώνουν για την παρουσίαση των επικείμενων ανοιχτών προσκλήσεων των δράσεων δικτύωσης Marie Curie (ΙΤΝ,IAPP, IRSES) για το έτος 2013 που εντάσσονται στο Ειδικό Πρόγραμμα «ΑΝΘΡΩΠΟΙ»του 7ου Προγράμματος Πλαισίου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της ΕΕ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012, ώρα 10:00 π.μ.,στο Αμφιθέατρο ΙΙΙ του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ-ΑΠΘ).

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση της ερευνητικής κοινότητας της ΒορείουΕλλάδος για τις παρακάτω δράσεις Marie Curie:

  • Initial Training Networks (Δίκτυα Αρχικής Κατάρτισης Ερευνητών):

Στοχεύει στη βελτίωση των προοπτικών καριέρας των νέων ερευνητώνχρηματοδοτώντας διδακτορικά ή ευκαιρίες απόκτησης ερευνητικής εμπειρίας είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, ώστε να γίνει το επάγγελμα του ερευνητή πιο ελκυστικό στους νέους επιστήμονες.

  • Industry-Academia Partnerships and Pathways (Σύνδεση Ακαδημαϊκήςκαι Επιχειρηματικής Κοινότητας):
    Στοχεύει στην προώθηση, ενθάρρυνση και ενίσχυση της συνεργασίας δημόσιων ερευνητικών φορέων με ιδιωτικούς φορείς μέσω προγραμμάτων ανταλλαγής προσωπικού για την υλοποίησηερευνητικών δράσεων εκπαίδευσης και μεταφοράς της γνώσης.
  • International Research Staff Exchange Scheme (Διεθνείς ΑνταλλαγέςΕρευνητικού Προσωπικού): Ενίσχυση των ερευνητικών συνεργασιών μεταξύ ευρωπαϊκών ερευνητικών φορέων και οργανισμών σε Τρίτες Χώρες μέσωανταλλαγών προσωπικού.

Στην εκδήλωση, η εκπρόσωπος του Research Executive Agency της Ε.Ε., κα Louise Byrne, θα παρουσιάσει αναλυτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στις δράσεις ITN, IAPP και IRSES.

Το Ειδικό Πρόγραμμα «ΑΝΘΡΩΠΟΙ», με προϋπολογισμό 4,7 δις ευρώ για την περίοδο 2007-2013, περιλαμβάνει τις δράσεις Marie Curie και στοχεύει στην ποιοτική και ποσοτική ενδυνάμωση του ανθρωπίνου δυναμικού της έρευνας και της τεχνολογίας στην Ευρώπη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αγγλική γλώσσα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Παρακαλούμε συμπληρώστε το Δελτίο Συμμετοχής που βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dE92dWJZLTU4cGhTZFYxUmZ6enhaYnc6MQ

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση από εδώ:

flash player icon


Μετάβαση στο περιεχόμενο