Μήνυμα του Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Νικολάου Γ. Παπαϊωάννου, για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας

Η 12η Αυγούστου έχει ανακηρυχθεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας (International Youth Day), με στόχο να ενισχύσει το ενδιαφέρον και την προσοχή γύρω από τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι άνθρωποι παγκοσμίως.

Η νέα γενιά αποτελεί το ελπιδοφόρο μέλλον όχι μόνο του τόπου μας, αλλά και ολόκληρου του πλανήτη. Είναι χρέος όλων μας να της προσφέρουμε τα απαραίτητα εφόδια για να οικοδομήσει τον κόσμο που οραματίζεται. Να ενθαρρύνουμε τις προσπάθειες των νέων ανθρώπων για ένα καλύτερο αύριο, επενδύοντας στην παιδεία, τη γνώση και την καλλιέργεια της προσωπικότητάς τους.

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, η νέα γενιά αναδεικνύει συνεχώς τη δημιουργικότητα και τις φρέσκες ιδέες της. Επιλέγοντας τον δρόμο της συνεχούς προσπάθειας, στοχεύει όλο και υψηλότερα. Οι φοιτητικές ομάδες (ερευνητικές, καλλιτεχνικές, εθελοντικές, αθλητικές κ.ά.) του Αριστοτελείου εργάζονται συστηματικά για την πρόοδο της έρευνας και την προσφορά στην κοινωνία. Συμμετέχουν και διακρίνονται σε διαγωνισμούς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Με θέληση και ζήλο, ακολουθούν την πορεία για την επίτευξη των ονείρων τους.

Η νεολαία, στην οποία είναι αφιερωμένη η σημερινή ημέρα, κρατά στα χέρια της το μέλλον. Ο δυναμισμός, ο ενθουσιασμός και οι καινοτόμες ιδέες της συνιστούν πολύτιμα στοιχεία για την πρόοδο κάθε κοινωνίας. Η πιο ωφέλιμη επένδυση για κάθε χώρα είναι η επένδυση στους νέους και τις νέες.

Μετάβαση στο περιεχόμενο