“Implementing a European Student eID”

MyAcademicID Workshop Week – National Workshop in Greece

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, 2020, ONLINE FORMAT

Το MyAcademicID είναι ένα χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση έργο το οποίο σκοπό έχει την καθιέρωση μιας μοναδικής ευρωπαϊκής ηλεκτρονικής φοιτητικής ταυτότητας για όλα τα ευρωπαϊκά κράτη και τις ηλεκτρονικές τους υπηρεσίες, ενισχύοντας τη θέση και την κινητικότητα του Ευρωπαίου φοιτητή σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το MyAcademicID υποστηρίζει μια ψηφιακή υποδομή για ασφαλή και απρόσκοπτη ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ευρώπη, έχοντας αναπτύξει ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής φοιτητικής ταυτότητας που επιτρέπει την εύκολη αναγνώριση και πιστοποίηση σπουδαστών για την πρόσβαση τους σε φοιτητικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες μέσω μιας μόνο σύνδεσης. Με τον τρόπο αυτό οι φοιτητές μπορούν να αξιοποιήσουν τις σχετικές ευρωπαϊκές υπηρεσίες χωρίς την προϋπόθεση δημιουργίας νέων λογαριασμών σε αυτές ή χρήσης διαπιστευτηρίων της ηλεκτρονικής τους ταυτότητας περισσότερες από μία φορές. Παράλληλα, τα ανώτατα εκπαιδευτικά ευρωπαϊκά ιδρύματα και οι πάροχοι φοιτητικών υπηρεσιών εξοικονομούν χρόνο και πόρους, έχοντας τη δυνατότητα να επαληθεύσουν την ιδιότητα του φοιτητή, αποφεύγοντας χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες αυθεντικοποίησης ή δημιουργίας και διαχείρισης νέων λογαριασμών χρηστών.

Στο MyAcademicID συμμετέχουν 13 επιστημονικοί εταίροι και κυβερνητικοί φορείς από όλη την Ευρώπη, ενώ τα αποτελέσματα του έργου έχουν ήδη αρχίσει να εφαρμόζονται σε τέσσερις ευρωπαϊκές ηλεκτρονικές υπηρεσίες: Online Learning Agreement, Erasmus Dashboard, Erasmus+ Mobile App και PhD Hub Platform. Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να βρείτε εδώ: https://myacademic-id.eu/

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του έργου, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε το διαδικτυακό σεμινάριο, το οποίο θα διεξαχθεί στις 21 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 – 13:30 μέσω της πλατφόρμας ZOOM, με στόχο την ενημέρωση των εκπαιδευτικών και δημόσιων φορέων για τα οφέλη και τις δυνατότητες του έργου MyAcademicID καθώς και των αποτελεσμάτων του.

To διαδικτυακό σεμινάριο απευθύνεται στα Κέντρα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης των ΑΕΙ, στα τμήματα Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων των Πανεπιστημίων, σε Πρυτανικές αρχές και σε όλους τους φορείς που σχετίζονται με θέματα κινητικότητας των φοιτητών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Online Δήλωση Συμμετοχής: https://www.auth.gr/MyAcademicIDform

Δρ. Χαράλαμπος Μπράτσας
Τμήμα Μαθηματικών ΑΠΘΕ.Υ. MyAccademicID

Μετάβαση στο περιεχόμενο