HARVARD NUTRITION AND METABOLISM SEMINAR – Mediterranean Diet in the 21st Century

Το Ίδρυμα ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ (ΙΑΔ), στο πλαίσιο του οράματός του για κατάκτηση της γνώσης, διάχυση της πληροφόρησης και εκπαίδευση του κοινού και των ειδικών, φιλοξενεί οκτώ έγκριτους, διεθνούς κύρους επιστήμονες της Υγείας και της Διατροφής στο σεμινάριο με τίτλο «Σεμινάριο Διατροφής και Μεταβολισμού του Harvard –Η Μεσογειακή Διατροφή στον 21ο αιώνα», που διοργανώνει στην Αθήνα στις 31 Μαρτίου 2007.

Ομιλητές του σεμιναρίου είναι Καθηγητές και συνεργάτες της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, οι οποίοι θα μιλήσουν για θέματα που αφορούν στην επίδραση της διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας στην υγεία, με στόχο την πρόληψη αλλά και τη θεραπεία ασθενειών, όπως η παχυσαρκία, η υπέρταση κ.λπ.

Το σεμινάριο απευθύνεται στους επαγγελματίες της υγείας και της διατροφής (διαιτολόγους, διατροφολόγους, παιδιάτρους, εκπαιδευτικούς, κ.λπ.) κι έχει ως στόχο να μεταφέρει τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στον χώρο της Υγείας και της Διατροφής, προσαρμοσμένες στα ελληνικά δεδομένα, και να δώσει απαντήσεις στους σύγχρονους επιστημονικούς προβληματισμούς των ειδικών.

Την επιστημονική επιμέλεια του εν λόγω σεμιναρίου έχει αναλάβει ο επιστημονικός συνεργάτης του ΙΑΔ, Δρ. Χρήστος Μαντζώρος, Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας και Ενδοκρινολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και Αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του ίδιου Πανεπιστημίου.

Το ΙΑΔ, μέσω του εν λόγω σεμιναρίου, κάνει πράξη τη δέσμευσή του να συμβάλλει στη βελτίωση της διατροφής όλων των Ελλήνων μέσω της ενημέρωσης και της εκπαίδευσης των ειδικών της Υγείας και της Διατροφής.

Μετάβαση στο περιεχόμενο