3ο Παγκόσμιο Επιστημονικό Συμπόσιο για το φυτό του κρόκου (Crocus sativus Linnaeus) με τίτλο: “3rd International Symposium on Saffron: Forthcoming challenges for cultivation, research and economics”.

Το 3ο Παγκόσμιο Επιστημονικό Συμπόσιο για το φυτό του κρόκου διοργανώνεται από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μαρία Ζ. Τσιμίδου, Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων, Τμήμα Χημείας, Α.Π.Θ., σε συνεργασία με την Παγκόσμια Οργάνωση Φυτοκομικών Επιστημόνων (International Society for Horticultural Science) από τις 20 έως και τις 23 Μαΐου 2009.

Στόχος του Συμποσίου είναι να προάγει την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών μεταξύ Ελλήνων και ξένων επιστημόνων που δραστηριοποιούνται στη μελέτη του φυτού σε πολλές κατευθύνσεις (διατήρηση της καλλιέργειας, βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος, τεχνικές επεξεργασίας, βιολογικές και τεχνολογικές εφαρμογές) και να διευκολύνει τη συνεργασία μεταξύ των επιστημόνων και παραγωγικών φορέων.

Η έναρξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαΐου 2009 και ώρα 16:00, στις εγκαταστάσεις του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης στον Κρόκο Κοζάνης στο πλαίσιο τοπικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό των αγίων Κων/νου-Ελένης.

Η επίσημη γλώσσα του Συμποσίου είναι η Αγγλική.

Μετάβαση στο περιεχόμενο