ΗΜΕΡΙΔΑ με τίτλο: «Σύγχρονα Πληροφοριακά Συστήματα-Θέματα Ασύρματων Τηλεπικοινωνιών» από το Διεθνές Πανεπιστήμιο

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος σας προσκαλεί σε Ημερίδα με θέμα: Σύγχρονα Πληροφοριακά Συστήματα – Θέματα Ασύρματων Τηλεπικοινωνιών που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Μαρτίου 2010 στο αμφιθέατρο του Διεθνούς Πανεπιστημίου από τις 17:30 μ.μ.

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος στα πλαίσια της προετοιμασίας του νέου μεταπτυχιακού προγράμματος της Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας στα «Συστήματα Τεχνολογιών Πληροφορικής Επικοινωνιών» (MSc in Information and Communication Technology (ICT) Systems) που θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο 2010, διοργανώνει, σε συνεργασία με τα Greek Chapters των ΙΕΕΕ Vehicular Technology & Aerospace-Electronics και Communications Societies,  Ημερίδα με θέμα: «Σύγχρονα Πληροφοριακά Συστήματα – Θέματα Ασύρματων Τηλεπικοινωνιών».

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό Αμφιθέατρο του Δι.Πα.Ε. (14ο χλμ Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, κτίριο ΠΑΣΕΓΕΣ) στις  23 Μαρτίου 2010 (17.30 μμ).

Σκοπός της Ημερίδας

Η αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) αποτελεί τη βασική πρόκληση στην εποχή της γνώσης καθώς δεν υπάρχει κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα που να μην εξαρτάται πλέον από τις διάφορες εφαρμογές τους. Σκοπός της Ημερίδας είναι να καταδείξει την παραπάνω αναγκαιότητα και να τονίσει τις ήδη σημαντικές δυνατότητες του εγχώριου ανθρώπινου δυναμικού ΤΠΕ και τον επείγοντα χαρακτήρα της μεταφοράς σχετικής τεχνογνωσίας από το εξωτερικό, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι αυξημένες απαιτήσεις της σύγχρονης παγκοσμιοποιημένης οικονομίας.

Παράλληλα, θα αναπτυχθούν ζητήματα σχετικά με την χρήση συγχρόνων συστημάτων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών σε θέματα ασφάλειας, υγείας και περιβάλλοντος αλλά και να παρουσιαστούν οι πιο σύγχρονες τάσεις στις ασύρματες επικοινωνίες. Στην Ημερίδα θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά το νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας στα «Συστήματα Τεχνολογιών Πληροφορικής Επικοινωνιών» (MSc in Information and Communication Technology (ICT) Systems) που θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο 2010.

Επιστημονική Επιμέλεια και Συντονισμός: Καθ. I. Βλαχάβας, Καθ. Ν.Φ. Παυλίδου

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας δηλώσετε συμμετοχή, συμπληρώνοντας την αίτηση συμμετοχής που θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας (http://www.tech.ihu.edu.gr/) και να την αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση  <mailto:infotech@ihu.edu.gr> infotech@ihu.edu.gr.

Μεταφορά συμμετεχόντων. Θα υπάρχει μεταφορά με λεωφορείο από το κέντρο της Θεσσαλονίκης στις 16:30 μ.μ. (Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ – Εγνατία και Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) προς το Δι.Πα.Ε και επιστροφή μετά το τέλος της ημερίδας. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας (http://www.tech.ihu.edu.gr/)

Οδηγίες πρόσβασης στο Δι.Πα.Ε. Ακολουθείστε την Εθνική Οδό από Θεσσαλονίκη για Μουδανιά (Χαλκιδικής). Επιλέξτε την έξοδο για Θέρμη, προχωρήστε ευθεία στη διασταύρωση που θα συναντήσετε και ακολουθείστε το δρόμο που θα συναντήσετε. Σε 100 περίπου μέτρα το ΔΙΠΑΕ θα είναι στο αριστερό σας χέρι. (http://www.ihu.edu.gr/index.php/contact/map.html)

Μετάβαση στο περιεχόμενο