ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ (ανοιχτή σε φοιτητές ΑΕΙ/ΤΕΙ) με θέμα:”ΧΗΜΕΙΑ-ΤΡΟΦΙΜΑ-ΥΓΕΙΑ”

Στο πλαίσιο εκδηλώσεων για το Έτος Χημείας και στη διάρκεια της ΔΕΤΡΟΠ 2011 θα πραγματοποιηθεί ημερίδα-εργαστήριο στις 12 Μαρτίου, 11:00-15:00, στη ΔΕΘ, Κτήριο Ν. Γερμανός, αίθουσα Β.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει προκύψει από τη συνεργασία μελών ΔΕΠ του Εργαστηρίου Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων του Τμήματος Χημείας, Μ/κών φοιτητών της Ειδίκευσης Χημεία και Τεχνολογία Τροφίμων και Προπτυχιακών φοιτητών της κατεύθυνσης Τρόφιμα-Βιοχημεία.

Αντικείμενο της δράσης αυτής είναι η παρουσίαση στους εκπαιδευτικούς της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης διδακτικών προτάσεων που στη διάρκεια του έτους Χημείας -αλλά και μετά τη λήξη του- θα αποτελέσουν αντικείμενα πειραματικής εργασίας μέσα στα σχολεία ή και στους χώρους του εργαστηρίου μας πάνω σε θέματα που σχετίζονται με τον τρόπο παρασκευής, διατηρησιμότητας και οργανοληπτικών ιδιοτήτων των τροφίμων.

Λέξεις κλειδιά στην ανάπτυξη των προτάσεων που θα παρουσιαστούν αποτελούν οι: ΧΗΜΕΙΑ-ΕΥΧΥΜΙΑ-ΤΡΟΦΙΜΑ-ΥΓΕΙΑ-ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ-ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Τα θέματα της ημερίδας παρουσιάζονται με γλαφυρούς τίτλους για να προκαλέσουν το ενδιαφέρον αμύητων μαθητών σε θέματα τροφίμων (βλέπε πρόγραμμα εκδήλωσης).

Την παραπάνω προσπάθεια υποστηρίζει το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας της ΕΕΧ που έχει αναλάβει τη συνδιοργάνωση και προβολή της στο πλαίσιο της ΔΕΤΡΟΠ 2011.

 

Η συντονίστρια

Μαρία Τσιμίδου, καθηγήτρια ΑΠΘ

Μετάβαση στο περιεχόμενο