Σεμινάριο με θέμα: “ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ELISA”

Σας προσκαλούμε στο σεμινάριο “ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ELISA” που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Βιοϊατρικών Ερευνών και θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις των εργαστηρίων μας στις 14 και 15 Μαϊου 2011.

Κάθε χρόνο η BioProbe διοργανώνει μια σειρά από πρακτικά και θεωρητικά σεμινάρια σε τεχνικές αιχμής της μοριακής βιολογίας και σχετικών επιστημών. Τα σεμινάρια της Bioprobe σάς δίνουν την ευκαιρία να εμβαθύνετε σε βιολογικά θέματα και τεχνικές, υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένων επιστημόνων, με εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, σε ένα επαγγελματικό, φιλικό και άνετο περιβάλλον.

Περιεχόμενο & σκοπός:
Το σεμινάριο απευθύνεται σε συμμετέχοντες χωρίς καμία προαπαιτούμενη γνώση ή εμπειρία στην ELISA, που ενδιαφέρονται να εφαρμόσουν την τεχνική στο εργαστήριό τους. Για το λόγο αυτό, πέρα από τις θεωρητικές αρχές της ELISA, συζητούνται σε βάθος οι διάφορες παράμετροι της μεθόδου. Βασικό μέρος του σεμιναρίου αφορά στις βασικές αρχές της τεχνικής, στην προετοιμασία των δειγμάτων, στην επιλογή κατάλληλων  συστατικών και αντιδραστηρίων, στις  παραμέτρους ποιότητας, στην εκτίμηση των δεδομένων καθώς και την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων. Τέλος, οι συμμετέχοντες εξασκούνται στο στήσιμο και την εφαρμογή της sandwich ELISA.
Στο τέλος του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες έχουν όλες τις γνώσεις για να διενεργούν μόνοι τους την τεχνική και να αναλύουν τα αποτελέσματα.

Σε ποιους απευθύνεται:
Προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές των τμημάτων Βιολογίας, Ιατρικής, Βιοχημείας και συναφών επιστημών, ερευνητές και τεχνικό προσωπικό, παρασκευαστές, χωρίς καμία προηγούμενη εμπειρία που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τη μεθοδολογία της ELISA ή που χρησιμοποιούν ή ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν τεχνικές ELISA στο εργαστήριο.
Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη γνώση της μεθόδου.

Διδακτικό και Τεχνικό Προσωπικό:
Προσκεκλημένοι καθηγητές και ερευνητές με πλούσια εμπειρία στην τεχνική, καθώς και το διδακτικό και τεχνικό προσωπικό της BioProbe, θα συμμετέχουν στην παρουσίαση των θεωρητικών μαθημάτων αλλά και του πρακτικού μέρους του σεμιναρίου.

Διάρκεια: Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 2 ημέρες (ΣΑ 14/5 & ΚΥ 15/5/2011).

Πρόγραμμα του σεμιναρίου:
ΣΑ 14/5: 10:00 – 17:00
ΚΥ 20/3: 11:00 – 17:00

Αριθμός συμμετεχόντων:
Ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν μπορεί να είναι υπερβαίνει τον αριθμό των 14 ατόμων, ώστε να εξασφαλιστεί το καλύτερο δυνατόν περιβάλλον μάθησης και διαδραστικής αλληλεπίδρασης.
Οι εγγραφές άρχισαν!

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και να κάνετε την εγγραφή σας στο σεμινάριο, στο site της BioProbe: http://www.bioprobe.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο