14ο Ετήσιο Παιδονευρολογικό Συνέδριο

Αγαπητές και αγαπητοί Συνάδελφοι,

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Παιδονευρολογικής Εταιρείας, σας προσκαλώ στο 14ο Ετήσιο Παιδονευρολογικό Συνέδριο που πραγματοποιείται στο Ξενοδοχείο Makedonia Palace της Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014.
Η επιτυχία των προηγούμενων Συνεδρίων είναι μια βαριά κληρονομιά που μας ωθεί να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εφετινή επιστημονική διοργάνωση. Με τις σκέψεις αυτές και με σταθερό στόχο την παροχή σύγχρονης επιστημονικής γνώσης και πληροφόρησης, επιλέξαμε μία ποικιλία θεμάτων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της Παιδονευρολογίας.
Τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια καθώς και οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στην παιδική ηλικία είναι καταστάσεις που χρήζουν τόσο επείγουσας όσο και χρόνιας αντιμετώπισης από Παιδιάτρους, Παιδονευρολόγους, αλλά και από ομάδα ειδικών. Επίσης, στα πλαίσια του ετησίου Συνεδρίου της Εταιρίας μας, σκεφτήκαμε να καθιερώσουμε μία τιμητική ομιλία από μία διακεκριμένη ξένη ομιλήτρια ή ομιλητή. Για φέτος, το ρόλο αυτό θα αναλάβει η Καθηγήτρια Fenella Kirkham (Universities of London and Southampton, UK), με παγκόσμια εμπειρία, αλλά και επιστημονικό και συγγραφικό έργο στα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια της παιδικής ηλικίας και στην Επείγουσα Παιδιατρική Νευρολογία.
Παράλληλα, η συνεδρία σχετικά με τις σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές παρεμβάσεις στα παιδιά με κινητικά και αναπτυξιακά προβλήματα που απασχολούν σε πρακτικό επίπεδο το γενικό Παιδίατρο και τον Παιδονευρολόγο, υπό τη μορφή εκπαιδευτικού φροντιστηρίου, συνεχίζει την πετυχημένη περυσινή παράδοση. Οι παροξυσμικές διαταραχές στην παιδική ηλικία καθώς και οι μοντέρνες γενετικές διαγνωστικές μέθοδοι στη διαγνωστική φαρέτρα του παιδονευρολόγου, πλαισιώνουν άριστα τη φετινή θεματολογία.
Οι ομιλητές είναι έμπειροι, καταξιωμένοι Έλληνες επιστήμονες και η παρουσία τους θεωρώ ότι αποτελεί εχέγγυο για την εκπλήρωση των στόχων του Συνεδρίου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο και εγώ προσωπικά, θεωρούμε τη συμμετοχή σας τιμητική και καθοριστική για την επιτυχία του Συνεδρίου.

Με εκτίμηση

Δημήτριος Ι. Ζαφειρίου
Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου

Μετάβαση στο περιεχόμενο