Ημερίδα με τίτλο: “Integrated Geophysical Models. Theory, examples and implications on creativity”

Το Τμήμα Γεωλογίας του Α.Π.Θ., σε συνεργασία με την Επιτροπή Ερευνών και την European Association of Geoscientists and Engineers (E.A.G.E.) διοργανώνει και φέτος, ημερίδα για τους Υδρογονάνθρακες.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο Ι του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015, με ώρα έναρξης 10.00 π.μ.

Ο Καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ. και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (Ε.Δ.Ε.Υ. Α.Ε.) Ανδρέας Γεωργακόπουλος θα παρουσιάσει αναλυτικά τις εξελίξεις αναφορικά με την έρευνα των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, ενώ θα αναφερθεί και θα παρουσιάσει το νέο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) με τίτλο “Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων” το οποίο θα λειτουργήσει από το Σεπτέμβριο στο Τμήμα Γεωλογίας του Α.Π.Θ.

Ο κ. Paolo Dell’Aversana, επικεφαλής του Τομέα Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων της Ιταλικής Eni, θα παρουσιάσει μια σύνθετη συζήτηση γύρω από τις θεωρητικές και πρακτικές απόψεις της εφαρμοσμένης στην πετρελαϊκή έρευνα επιστήμης της Γεωφυσικής και τις επιστημολογικές συνέπειες στη δημιουργικότητα και την καινοτομία. 

Η Ημερίδα παρέχεται από την E.A.G.E. με την οικονομική υποστήριξη της Επιτροπής Ερευνών του Α.Π.Θ. και η συμμετοχή είναι ελεύθερη για το κοινό. 

Οι εργασίες της ημερίδας θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω διαδικτύου από αυτή την ιστοσελίδα.

Προεγγραφές: http://www.eage.org/students/index.php?evp=16282 (see Registration)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

10.00: Χαιρετισμοί
10.15: Καθηγητής Α. Γεωργακόπουλος, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (Ε.Δ.Ε.Υ. Α.Ε.) "New Horizons to Hydrocarbons Exploration in Greece. Developments in Academic studies"
10.45: Paolo Dell’Aversana, Technical Leader and Senior Researcher in Eni E&P "Integrated Geophysical Models. Theory, examples and implications on creativity"
14.30: Συζήτηση

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Οργανωτική Επιτροπή
Γρηγόρης Τσόκας, Καθηγητής – Πρόεδρος Τμήματος Γεωλογίας Α.Π.Θ.
Ανδρέας Γεωργακόπουλος, Καθηγητής Γεωλογίας Α.Π.Θ.
Βασίλης Μέλφος, Επίκουρος Καθηγητής Γεωλογίας Α.Π.Θ.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο