Ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού έργου ComProFITS

 

Την Τετάρτη 29/4/2015, 4-7μμ στο κτίριο του ΚΕΔΕΑ (Επιτροπή Ερευνών/ΕΛΚΕ ΑΠΘ), στο Αμφιθέατρο ΙΙΙ (επίπεδο -1) θα διεξαχθεί ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού έργου ComProFITS (Competence Profiling Framework for IT Sector in Spain http://www.comprofits.eu).

Το ComProFITS είναι έργο μεταφοράς καινοτομίας στο πλαίσιο του προγράμματος δια βίου μάθησης Leonardo Da Vinci. Στo έργο ComProFITS χρησιμοποιούνται καινοτόμες μέθοδοι τεχνολογίας λογισμικού και στατιστικής για την ανάπτυξη ενός πληροφοριακού συστήματος με σκοπό: (α) την πολυδιάστατη αποτίμηση των δεξιοτήτων εργαζομένων ή υποψηφίων για θέσεις εργασίας (competency profile), (β) την αναπαράσταση και ανάθεση προτεραιοτήτων σε απαιτούμενες δεξιότητες για μια θέση εργασίας (job profile) και (γ) τον ορισμό του «χάσματος» μεταξύ πραγματικών και απαιτούμενων δεξιοτήτων με στόχο την αποτελεσματικότερη στελέχωση θέσεων, τη διαχείριση ανθρώπινων πόρων και την επαγγελματική κατάρτιση.

Ο σκοπός της ημερίδας είναι η διάχυση των αποτελεσμάτων του έργου στην ακαδημαϊκή κοινότητα και στην αγορά εργασίας. Η ημερίδα διοργανώνεται από την ερευνητική ομάδα STAINS (STAtistics and INformation Systems) του Εργαστηρίου Γλωσσών Προγραμματισμού και Τεχνολογίας Λογισμικού του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ που συμμετέχει ως εταίρος στο έργο με ουσιαστική συμβολή τόσο στην ανάπτυξη λογισμικού όσο και στην μεθοδολογική έρευνα. Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν οι βασικές αρχές του έργου, η διαδικασία ανάπτυξης και ελέγχου του λογισμικού, οι στατιστικές μεθοδολογίες και αλγόριθμοι που χρησιμοποιήθηκαν και θα γίνει επίδειξη του λογισμικού. Λόγω της παρουσίας εκπροσώπων των εταίρων, οι παρουσιάσεις θα γίνουν στα Αγγλικά.

Μετάβαση στο περιεχόμενο