International Network of Basin Organizations-INBO

Ξεκινά την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη η 9η Γενική Συνέλευση του Διεθνούς Δικτύου των Οργανισμών διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών (International network of Basin Organizations-INBO) στο Mediterranean Palace Hotel και θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Οκτωβρίου 2015.

To INBO είναι ένα μη-Κυβερνητικό Δίκτυο που ιδρύθηκε από δημόσιους οργανισμούς το 1994 με κοινό στόχο τη βελτίωση του τομέα της διαχείρισης διασυνοριακών υδατικών πόρων. Απαριθμεί 188 Μέλη-Οργανισμούς σε 68 κράτη παγκοσμίως. Η Ελλάδα όντας η φιλοξενούσα χώρα της 9ης ΓΣ του ΙΝΒΟ, θα αναλάβει την Προεδρεία του Δικτύου για το έτος 2015-16.

Το ΑΠΘ και το ΚΕντρο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Υδάτων (ΚΕΟΔΥ) του, ως συνδιοργανωτές της εκδήλωσης,  παρουσιάζουν στις 21 Οκτωβρίου τις δράσεις τους μέσα από ομιλίες και παρουσιάσεις διακεκριμένων καθηγητών και ερευνητών τους.    

Στόχος της διοργάνωσης είναι η ανταλλαγή των απόψεων και η κατάληξη συμπερασμάτων (Thessaloniki declaration), μέσω της διοργάνωσης στρογγυλών τραπεζών εργασίας, σε θέματα αιχμής όπως τα διαχειριστικά σχέδια των λεκανών απορροής, τα ζητήματα εφαρμογής των σχετικών Ευρωπαϊκών Οδηγιών, η δημόσια συμμετοχή και η διαβούλευση καθώς και η διαχείριση διασυνοριακών των υδρολογικών λεκανών απορροής. Την εκδήλωση αναμένεται να παρακολουθήσουν 250 σύνεδροι τόσο από την Ευρώπη και την Ελλάδα όσο και από τις υπόλοιπες ηπείρους.

Η διοργάνωση συμπίπτει με τη διεθνή αναγνώριση του ΚΕΟΔΥ του ΑΠΘ από πλευράς UNESCO, ως διεθνούς Κέντρου Υδάτων C2C.

Δίνεται έτσι η δυνατότητα της ανάδειξης, της προβολής και της διεθνοποίησης των δραστηριοτήτων του ΑΠΘ και της σύνδεσης του με τα Κράτη-Μέλη και τους φορείς που συμμετέχουν στην 9η Γενική Συνέλευση του ΙΝΒΟ, σχετικά με το κρίσιμο ζήτημα του νερού ως κοινωνικού, οικονομικού και περιβαλλοντικού αγαθού.

Περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο Europe-INBO 2015.

Μετάβαση στο περιεχόμενο