Advances in Orthopaedics | Επετειακή Διημερίδα

Tριάντα πέντε χρόνια πέρασαν σαν μία ημέρα, σαν ένας μήνας, σαν ένας χρόνος… Η πρώτη Πανεπιστημιακή Κλινική του Α.Π.Θ. ξεκίνησε τη λειτουργία της με την εκλογή του αείμνηστου Καθηγητή Παναγιώτη Συμεωνίδη το 1980. Πολλοί συνεργάτες διορίσθηκαν, εκπαιδεύτηκαν, μετεκπαιδεύτηκαν, ανδρώθηκαν σαν ορθοπαιδικοί και έγιναν ηγετικά στελέχη των Β’ και Γ’ Πανεπιστημιακών Κλινικών της Θεσσαλονίκης αλλά και άλλων Ορθοπαιδικών Κλινικών της Μακεδονίας.

Συνάδελφοι ξεκίνησαν σαν ειδικευόμενοι στην Ορθοπαιδική Κλινική του Α.Π.Θ. στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» και μεταλαμπάδευσαν το φώς της γνώσης της ορθοπαιδικής επιστήμης τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και στο εξωτερικό προσφέροντας υγεία στους ασθενείς.

Με αφορμή την επετειακή εκδήλωση για τα 35 χρόνια της Ορθοπαιδικής Κλινικής καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια, με στόχο τη διοργάνωση ενός επιστημονικού προγράμματος, που να καλύπτει πεδία νεώτερων εξελίξεων στους περισσότερους τομείς της Ορθοπαιδικής Χειρουργικής.

Παρ’ όλες τις δύσκολες συγκυρίες εκμεταλλευόμαστε για άλλη μια φορά την ευκαιρία ώστε να αναλυθούν με παραγωγικό τρόπο η μέχρι τώρα γνώση και εμπειρία, οι νεώτερες εξελίξεις, αλλά και οι προβληματισμοί μας σε μία διημερίδα με αυξημένα επιστημονικά οφέλη.

Το επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει διαλέξεις έμπειρων ομιλητών, στρογγυλά τραπέζια, καθώς και αντιπαραθέσεις σε επίκαιρα θέματα της ορθοπαιδικής, με σκοπό την ουσιαστική ενημέρωση των ειδικευμένων επιστημόνων αλλά και την εκπαίδευση των νεωτέρων συναδέλφων.

Η έκρηξη της τεχνολογίας, η ταχύτατη διακίνηση των επιστημονικών γνώσεων και η δυσκολία του ιατρού – ερευνητού να γίνει κοινωνός του πλήθους των εξελίξεων που έρχονται σε μία καθημερινότητα που μαστίζεται από το ασταθές οικονομικό περιβάλλον θέτουν την πρόκληση να δώσουμε απαντήσεις. Μέσα από την διοργάνωση της διημερίδας αυτής φιλοδοξούμε να προάγουμε μία πρακτική και δυναμική απάντηση συνεργασίας και αισιοδοξίας.

 

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

 

Αναστάσιος Χριστοδούλου

Καθηγητής Ορθοπαιδικής

Διευθυντής της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής Α.Π.Θ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο