Προμήθεια εξοπλισμού για τις ανάγκες του Εργαστηρίου Παθολογικής Ανατομικής του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας

Το Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής του Τμήματος Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ. προτίθεται να προμηθευτεί μικροσκόπια κοινού φωτισμού, για τις ανάγκες εκπαίδευσης των φοιτητών, που θα πρέπει να καλύπτουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τις παρακάτω τεχνικές προδιαγραφές:

Κορμός ορθού μικροσκοπίου, για διερχόμενο φωτισμό, με δυνατότητα πλήρους λειτουργίας και από την οπίσθια πλευρά (περιστροφή κεφαλής κατά 180ο, με ταυτόχρονη θέαση του πλακιδίου και χειρισμό της τράπεζας).

 

Αμφίπλευρους, ομοαξονικούς κοχλίες εστίασης, αδρής και λεπτής ρύθμισης (1.5μm/διαβάθμιση και 0.3mm/περιστροφή), με εύρος κίνησης 28mm, με ρυθμιζόμενη αντιολισθητική διάταξη, με σύστημα κάθετης μετακίνησης του συμπυκνωτή, με υποδοχή φίλτρων οπτικής.

 

Συμπυκνωτή φωτεινής δέσμης, τύπου Abbe, με αριθμητικό άνοιγμα ΝΑ1.25, με ρυθμιζόμενο διάφραγμα και αναγραφόμενες θέσεις του για κάθε μεγέθυνση, με δυνατότητα τοποθέτησης οπτικών στοιχείων για σκοτεινό πεδίο (DF), με ειδική θέση ασφαλούς ενσωμάτωσης του φίλτρου εξισορρόπησης του λευκού χρώματος  (αποφυγή θραύσης του σε περίπτωση μετακίνησης).

 

Εσωτερική πηγή φωτισμού, ισχύος 3Watt LED, με διάρκεια ζωής >20000 ώρες, με ρυθμιζόμενο διάφραγμα, με ροοστάτη εντάσεως, με διακόπτη On/Off.

Διοφθάλμια κεφαλή, ορθής παρατήρησης, περιστρεφόμενη κατά 360ο, με εύρος οπτικού πεδίου τουλάχιστον  FN20, με κλίση 30°, με ρυθμιζόμενη διακορική απόσταση  48-75mm περίπου, με ρυθμιζόμενη διόπτρα ±5 στον ένα σωλήνα.

(2 τεμάχια) Προσοφθάλμιοι φακοί, μεγέθυνσης 10x, με εύρος οπτικού πεδίου τουλάχιστον FN20, με καλυπτρίδες αντιμυκητιακής προστασίας.

 

Εργονομική μηχανική τράπεζα, ορθογώνια (x-y), διαστάσεων 140x150mm, με εύρος κίνησης 75x30mm, με κεραμική επίστρωση (ανθεκτική στη τριβή), με χειριστήρια στο δεξιό μέρος, με ενσωματωμένες βαθμονομημένες κλίμακες του 1mm.

 

Αντικειμενικοί φακοί (Plan Achromat), επίπεδοι αχρωματικοί, μεγέθυνσης 4x/10x/20x/40x, με αριθμητικό άνοιγμα ΝΑ0.10/0.25/0.65/1.25 αντίστοιχα, με απόσταση εργασίας WD27.8/8.0/0.60/0.13mm αντίστοιχα, με αντιμυκητιακή προστασία.

Θα επιλεγεί η χαμηλότερη προσφορά που θα καλύπτει τουλάχιστον τις παραπάνω τεχνικές προδιαγραφές. Υπεύθυνος της διαδικασίας επιλογής είναι ο Καθηγητής κ. Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, Διευθυντής Εργαστηρίου Παθολογικής Ανατομικής του Γ΄ Τομέα Λοιμωδών και Παρασιτικών Νοσημάτων και Παθολογικής Ανατομικής του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας Α.Π.Θ-

Παρακαλούμε, να στείλετε τις προσφορές σας ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:

nikpap@vet.auth.gr

ως την Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015.

Μετάβαση στο περιεχόμενο