Η Διάβαση της Αφροδίτης της 6ης Ιουνίου 2012, καθώς ο Αποσπερίτης θα γίνει Αυγερινός.

Η δίδυμη αδερφή της Γης μας, η πανέμορφη και λαμπερή Αφροδίτη την Τετάρτη 6 Ιουνίου θα περάσει μπροστά από τον δίσκο του Ήλιου και, προσπαθώντας να μιμηθεί την Σελήνη, θα μας προσφέρει μια ιδιαίτερη έκλειψη του Ήλιου. Δεν θα το καταφέρει γιατί η φαινόμενη διάμετρός της είναι τριάντα δύο φορές μικρότερη από την φαινόμενη διάμετρο του Ήλιου.

Πρόκειται για μια Ιδιότυπη δακτυλιοειδή έκλειψη του Ήλιου από την Αφροδίτη που θα διαρκέσει έξι ώρες και τριάντα λεπτά περίπου.
Θα ξεκινήσει από τις 1:10 πμ την νύχτα (ώρα Ελλάδας) και θα τελειώσει στις 7:38 πμ (ώρα Ελλάδας).

Μας προσφέρετε η ευκαιρία για μιάμιση ώρα από την ανατολή του Ηλίου (6:03 πμ) μέχρι την λήξη της (7:38 πμ) να την απολαύσουμε με διάθεση επιστημονική, ρομαντική και φιλοσοφική.  Δυστυχώς η επόμενη ευκαιρία θα δοθεί τον Δεκέμβριο του 2117!

Σας προσκαλούμε όλους και όλες η ανατολή του Ήλιου να σας βρει στο 10ο όροφο του Πύργου της Παιδαγωγικής Σχολής για να παρακολουθήσουμε μαζί, με την βοήθεια του τηλεσκοπίου και των κατάλληλων αστρονομικών οργάνων του Παιδαγωγικού Τμήματος ΔΕ του ΑΠΘ, την Αφροδίτη σαν σκοτεινό δίσκο να «περπατά» πάνω στον ηλιακό δίσκο.*ΠΡΟΣΟΧΗ!!!  ΜΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΦΙΛΤΡΩΝ
(ΟΧΙ ΚΑΠΝΙΣΜΕΝΑ ΓΥΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΦΙΛΤΡΑ)

Μετάβαση στο περιεχόμενο