Συναυλία Έντεχνης Τουρκικής Μουσικής

Η χορωδία της έντεχνης Τουρκικής μουσικής της Ραδιοφωνίας της Ankara του  Ραδιοτηλεοπτικού Ιδρύματος της Τουρκίας (TRT), ύστερα από πρόσκληση μας, θα δώσει μια συναυλία στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στις 14 Νοεμβρίου 2008 και ώρα 21:00.

Το Ραδιοτηλεοπτικό Ίδρυμα της Τουρκίας το οποίο έχει αναλάβει την υποχρέωση της αναβίωσης της Τουρκικής έντεχνης μουσικής του παλατιού και των θρησκευτικών ιδρυμάτων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, προσφέρει ένα σημαντικό έργο για την διαφύλαξη και την συνέχιση της μέχρι σήμερα.

Η χορωδία η οποία θα δώσει για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη και γενικότερα στην Ελλάδα μια συναυλία έντεχνης Τουρκικής μουσικής θα αποτελείται από 15 μουσικούς και τραγουδιστές οι οποίοι θα παρουσιάσουν ιδιαίτερα επιλεγμένα έργα της Oθωμανικής Tουρκικής Mουσικής από τον  18ο αιώνα έως και σήμερα. Επίσης στη συναυλία θα ακουστούν έργα  του Σουλτάνου Aziz, του συνθέτη Αλέκου Μπατζανου και του Tatyos Efendi καθώς και άσματα από την περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Ρούμελης.

Είσοδος Ελεύθερη

Μετάβαση στο περιεχόμενο