Κύκλος επιστημονικών εκδηλώσεων του Τ.Ε.Π.Α.Ε του Α.Π.Θ. “Πέμπτη στον Πύργο” με θέμα: Γραμματισμός και Εκπαίδευση”

Σας προσκαλούμε στην επιστημονική εκδήλωση που οργανώνεται φέτος από το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, την Πέμπτη 11 Ιουνίου και ώρα 19.00, στο 10ο όροφο της Παιδαγωγικής Σχολής, στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων με τίτλο «Πέμπτη στον Πύργο».

Το αντικείμενο αυτής της Πέμπτης είναι «ΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» και αφορά ένα θέμα που αποκτά ιδιαίτερη σημασία στο σχολείο της σημερινής πολυπολιτισμικής κοινωνίας. Τρεις πανεπιστημιακοί ερευνητές θα παρουσιάσουν επιστημονικές και εκπαιδευτικές πλευρές της σχέσης του Γραμματισμού με την Εκπαίδευση.

Ο Κωνσταντίνος Μπίκος, αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ., θα αναφερθεί στο πρώτο Πρόγραμμα Σπουδών στην Ελλάδα που στηρίζεται στη λογική των πολυγραμματισμών. Ο Σωφρόνης Χατζησαββίδης Καθηγητής στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, θα προσεγγίσει τον ορισμό του γλωσσικού γραμματισμού στο σύγχρονο κοινωνικό και εκπαιδευτικό περιβάλλον. Τέλος, ο Δημήτρης Κουτσογιάννης, επίκουρος Καθηγητής στον Τομέα Γλωσσολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., θα παρουσιάσει τη σχέση του Γραμματισμού με τις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του ΤΕΠΑΕ

Καθηγητής Δ. Γερμανός

Μετάβαση στο περιεχόμενο